NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Două clase din Bălți și câțiva profesori au intrat în carantină. Doi elevi, testați pozitiv la coronavirus

O clasă de la gimnaziul numărul 14 din munipiul Bălți a intrat în carantină după ce ieri, un elev a fost testat pozitiv la coronavirus. Și o clasă de la liceul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din oraș va fi izolată, după ce astăzi o elevă a primit același rezultat. Totodată, doi profesori de la două școli profesionale din Bălți au fost infectați cu coronavirus. 

Potrivit administrației gimnaziul numărul 14 copilul de clasa a doua s-ar fi infectat de la tatăl său, care sâmbătă a prezentat primele simptome de Covid 19.

”Copilul a frecventat școala toată săptămâna trecută, sâmbătă, diriginta a fost telefonată de mama copilului, care a anunțat că tatăl are febră, ei au chemat medicul care le-a indicat tratament. Următoarea zi, testele a fost prelevate și de la copil și de la mama acestuia, pentru că aceștia au prezentat simptome de Covid19 și luni în jurul orei 16.00, testele au arătat pozitiv”, ne-a povestit Angela Gariuc, directorul gimnaziului nr.14.

Elevii și diriginta care au intrat în contact cu copilul infectat se simt bine și nu prezintă simptome de COVID.

Părinții au fost preveniți că trebuie să măsoare temperatura copiilor de trei ore pe zi, cât și febra proprie, ulterior rezultatele sunt  transmise profesoarei, ei acum fac ore online și toți se simt bine”, a adăugat Angela Gariuc, directorul gimnaziului nr.14.

În cadrul instituției, regulile de protecție împotriva coronavirusului s-au înăsprit, iar elevii și părinții spun că le respectă cu strictețe.

Ne străduim să menținem distanța de doi metri, când intrăm în școală se măsoară febra, permanent dezinfectăm lucrurile, ieșim des pe afară în timp ce se face oridine în clasă”, a spus un elev.

La școală  ne ducem cu dezinfectant cum ne-a spus directoarea, pe lângă acesta i-am dat șervețe umede , uscate, săpun, mască, are container special pentru mască, pentru mâncare și container pentru șervețele umede, cam așa, noi sperăm că totul va fi bine”, povestește mama unui elev

 Potrivit reprezentanților Direcției de Învățământ din Bălți, clasele în care au fost depistate cazuri de COVID, trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile.

În cazul în care este depistat un caz confirmat de coronavirus, la vreo unul dintre elevi, tot grupul, sau toată clasa de elevi este plasată în autoizolare pentru paispezece zile, în cazul profesorilor, decizia este o i-a admistrația instituției cu coordonare de ANSP pentru că profesorii urmează să respecte anumite condiții de protecție, poartă măști , poartă viziere, sunt la o distanță anumită de elevi, și considerăm că sunt mai protejați decât elevii într-e ei”, a menționat Alexandru Roșca, șeful secției învățământului preșcoalar, primar și gimazial.

În carantină vor pleca și elevii din clasa a cincea, dar și câțiva  profesori de la liceul „Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Astăzi, în mun. Bălți a fost depistat un caz confirmat de Covid-19 la o elevă de 10 ani. Conform hotărârii nr. 26 din 21 august 2020, toți elevii din clasă, dar și profesorii care predau în această clasă vor fi plasați în carantină, timp de 14 zile”, ne-a comunicat prin telefon Elena Tureac , reprezentant CSP Bălți

 De la începutul pandemie, în Republica Moldova au fost confirmate peste 2000 de cazuri Covid-19 la copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata