NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Două eleve din Bălți vor lupta pentru titlul de cea mai bună dansatoare din Republica Moldova

Două eleve din Bălți vor lupta pentru titlul de cea mai bună dansatoare din Republica Moldova. Ecaterina Codița și Paula-Iustina Rîhlea vor participa la cea de-a doua ediție a proiectului „Puterea dansului”. Fetele au trecut cu succes preselecția la care au participat o mie de copii.

Acum, adolescentele de 15 și 16 ani învață să danseze de la cei mai buni coregrafi din țară.

Aceste mișcări le-am învîțat la ultimele ore de masterclass.

Adolescentele din Bălți spun că au cucerit juriul prin mișcări, dar și ținutele lor scenice deosebite.

Am fost tigroaică, am dansat în stilul jazz-funk și vogue.  Costumele și dansul au fost pregătite de profesoara mea Ana Mâslinscaia. Este o profesoară și un coregraf de excepție, spune PAULA-IUSTINA RÎHLEA, elevă

 

Eu am dansat în stilul anilor 90. Am ales o piesă nu atât de actuală, așa că trebuia să- i fac pe jurați să simtă acest dans și să le trezesc amintiri. Vestimentația a fost la fel în stilul anilor 90.  Am avut bucle mari, bandană roșie, jambieră. Toate acestea exprimau energia mea interioară, povestește ECATERINA CODIȚA,  elevă

Pentru a câștiga concursul, participantele trebuie să-și demonstreze talentul la maxim și să cunoască mai multe stiluri de dans.

 

Pentru mine nu este dificil pentru că sunt o persoană artisitcă și ador tot ce este nou, neașteptat. Mă bucur să-mi măsor competențele într-un alt stil. Cred că voi reuși, a mai spus ECATERINA CODIȚA,  elevă.

 

Flamengo este absolut străin pentru mine. Voi munci foarte mult pentru a învăța acest dans, spune PAULA-IUSTINA RÎHLEA, elevă

Ecaterina Codița practică dansurile din frageda copilărie. Cel mai mult este pasionată de hip-hop.

Dansul îmi reflectă energia. Sunt o fire veselă și energică. În dansul hip-hop pot să demonstrez asta, chiar și firea mea rebelă, a mai adăugat ECATERINA CODIȚA,  elevă.

 

Iar Paula-Iustina Rîhlea a început să învețe arta dansului acum trei ani, când s-a mutat cu traiul în orașul Bălți.

A început, singură cu video-urile de pe youtube. Îi plăcea foarte multe acrobatica, îmi aduc aminte cu făcea sfoara sau unele salturi și mă temeam foarte mult să nu-și fractureze ceva, dacă nu avea antrenor, nu era nimic, dar încetul cu încetul am văzut că are rezultate foarte bune, povestește mama fetei.

Îmi place dansul vogue, jazz-funk, hip-hop, dar și alte stiluri. Cred că în cadrul acestui concurs voi învăța mai multe, voi face cunoștință cu  coreografi noi din țară și de peste hotare. În viitor, vreau să-mi dechid propriul studio, iar acest proiect îmi va fi de mare folos, a spus PAULA-IUSTINA RÎHLEA, elevă.

Primul sezon al concursului „Puterea dansului” s-a desfășurat în 2019. În acest an, la concurs vor participa 34 de concurenți cu vârstele cuprinse între 5 și 17 ani.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"