NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dragostea de la prima vedere care durează deja 50 de ani. 24 de cupluri din Bălți au sărbătorit nunta de aur și diamant

Dragostea trăiește doar trei ani” – este mitul cu care nu sunt de acord cuplurile din Bălți care au sărbătorit nunta de aur și diamant. În ajun de 8 martie, 24 de familii din oraș au fost felicitate de către autoritățile publice locale.  22 de cupluri au împlinit 50 de ani de căsnicie, iar altele două – 60 de ani.  Pentru aceste familii, nici distanța nu a fost un obstacol.

,,Dragoste de la prima vedere. Așa a fost.  El e tocmai din Kazahstan și venise în vizită la ruse, la soră. A spus că mă va lua cu el. Mama cu fratele și fratele nu mi-au permis. Eu m-am gândit că dacă va veni înseamnă că îmi este predestinat, iar dacă nu vine, atunci nu e așa. A venit și mama s-a pregătit de nuntă în două săptămâni. Iată așa dragoste”, a menționat Familia Șiptenko, de 50 de ani împreună.

,,Îți alegi dragostea pe viață. Eu așa cred. Ne-am întâlnit pe când eram studenți.  Toată viața am fost împreună. Când mai bine, când mai rău. Mergem înainte”, a spus Familia Bulai, de 50 de ani împreună.

Secretul unei vieți fericite și îndelungate este respectul reciproc și răbdarea, spun cuplurile care nu s-au despărțit niciodată.

,,Cel mai greu a fost la început când ne-am cunoscut caracterele. Totuși, venim din familii diferite. Caracterul este foarte important. Când unul este mai nervos, celălalt tace. Încet te adaptezi unul cu altul. După ce am trecut acel prag, totul a mers parcă mai ușor”, a mărturisit familia Ciobanu, de 50 de ani împreună.

Soțul Leonidei Lagoveț nu a putut participa la eveniment din cauza unor probleme de sănătate. În cei 60 de ani de viață în cuplu, aceștia au reușit să crească trei copii, iar acum se bucură de trei nepoți și tot atâția strănepoți. Pe lângă momentele frumoase, soții au trecut și prin momente tragice.

,,Fiul mai mare, Alexei, a fost militar. În timpul avariei de la Cernobîl el a zburat cu elicopterul. Apoi a fost 2,5 ani în Afganistan. La vârsta de 46 de ani a murit lăsând în urmă două fiice”, a spus Leonida Lagoveț, jubiliară.

Pe lângă flori și diplome, primăria a oferit jubiliarilor de aur câte 2 mii de lei, iar celor care au sărbătorit nunta de diamant câte 4 mii de lei.

,,Trebuie doar să învățăm de la dumneavoastră această școală frumoasă și serioasă a vieții. Putem să avem studii superioare, dar școala familiei este o știință dificilă. Doar voi o cunoașteți”, a declarat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

În anul 2022, în R. Moldova au fost înregistrate 18 mii de căsătorii și 9500 de divorțuri. Cea mai scurtă căsnicie a durat doar 50 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"