NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Droguri de aproape 2 mln de lei, urmau să ajungă la consumatori din Bălți și Chișinău

Patru membri ai unei grupări infracționale au fost arestați. Aceștia vindeau droguri consumatorilor din Bălți și Chișinău. 

Polițiștii și procurorii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor, prin intermediul magazinelor online. În cadrul operațiunii, au fost efectuate 12 percheziții și au fost reținute 4 persoane. Figuranții au vârste cuprinse între 25 și 35 ani și sunt originari din Ucraina, Odessa. Valoarea drogurilor ridicate se estimează la aproximativ 1.900.000 lei.

De la începutul anului, membrii grupului au transportat și plasat în ascunzișuri, în Moldova, peste 35 kg de droguri de tip PVP, 20 kg de marijuană de calitate superioară, peste 10.000 pastile Ecstasy și peste 1 kg de ciuperci cu efect halucinogen.

 

Pentru ca să-și asigure o activitate ilegală nestingherită, conducătorul grupului criminal, aflat în Ucraina, a contractat un informatician, care a creat un instrument de comunicare securizat, folosit la racolarea noilor membri, atribuirea rolurilor, transmiterea indicațiilor și pentru controlul acțiunilor. În scopul asigurării operațiunii de contrabandă, acesta racola preponderent ucraineni în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Moldova. Odată ajunși la Chișinău, curierii închiriau mașini, apartamente sau camere în hotel, apoi timp de câteva zile aceștia ambalau drogurile conform cantităților solicitate și le plasau în ascunzișuri pentru clienții din Chișinău și Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"