NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Drum „minat” la Bălți. Din cauza gropilor aici nu ar veni nici ambulanța

Locuitorii de pe strada Chișinăului 62 din Bălți se plâng că merg ca pe un „teren minat”. Oamenii spun că drumul care duce spre curtea blocului este plin de gropi și băltoace. Autoritățile locale strâng din umeri și declară că drumuri ciuruite sunt multe, dar bani alocați pentru reparația curentă a străzilor, puțini.


Oamenii spun că drumul nu a fost reparat de ani de zile, iar din cauza că acesta se află în stare deplorabilă, ambulanţa refuză să vină la ei.

Ambulanța refuză să intre în curte, pentru că se strică mașina. Au reparat o dată drumul, dar din urmă s-a stricat înapoi. Dacă să facă, să facă unul bun”.
„E foarte rău, plouă, sunt băltoace, nu poți să circule nici mașinile, nici ambulanța, nimic”.
„Să duci gunoiul la tomberon nu poți, din cauza drumului. Chiar nu se poate nimic de făcut, noi venim și noi cu o contribuție”, au spus locatarii blocului 62.

Oamenii spun că s-au săturat să fie hrăniți doar cu promisiuni.

Drumul este deplorabil. Înainte de alegerile locale toți ne promiteau că ne vor face drumul, iar rezultatul este zero.Ne-am adresat la primărie, dar am rămas doar cu promisiuni”, s-a plâns un locuitor.

Șoferii se plâng că din cauzagrpilor sunt nevoiți să scoată bani grei din buzunar pentru reparația mașinilor, care se defectează cu regularitate.

Este dezastruos, nu prea circul pe acest drum, acum am intrat, e ceva strașnic. Eu de când mă țin minte, drumul se află în această stare”.
„Dacă ieși o dată cu mașina de aici, imedia se murdărește.  Dacă mașina e murdară, trebuie să o spăl în toată săptâmâna, o dată mergi și e murdară”.
„Plătim impozitul pe drumuri, dar nu avem drumuri. Apoi, plătim reparația automobilului”, au precizat șoferii.

Responsabili din cadrul Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” au declarat că nu au bani pentru a face față tuturor solicitărilor.

Sunt mai multe drumuri în Bălți care necesită de făcut reparație. Aceasta este o problemă nu a celor care astăzi sunt la putere. În bugetul întreprinderii nu avem bani, dar știu că domnul primar dorește să acceseze niște credite ca să amelioreze situația la Bălți”, a adăugat ÎM „DRCD Bălți”, Iurii Hmarnîi.

În acest an, pentru reparația curentă a drumurilor din Bălți au fost alocate peste 3 milioane de lei, dintre care au mai rămas doar 700 de mii de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"