NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Drum reparat de mântuială la Bălți. Oamenii se plâng de lipsa trotuarelor

Fără asfalt și trotuare, însă bogată în tufișuri. Așa arată strada Burebista din Bălți, care după fiecare ploaie se transformă într-o adevărată provocare pentru pietoni. Potrivit locuitorilor, strada nu a fost reparată vreodată capital, iar pietrișul cu care sunt acoperite gropile este spălat de șuvoaiele de apă.


Oameni se plâng că sunt nevoiți să încalțe cizme din cauciuc și să se deplaseze pe carosabil din cauza lipsei trotuarelor amenajate.

De mult timp strada Burebista (fosta Chirova) este toată în gropi. După fiecare ploaie, este imposibil de trecut. Poate va fi mai bine, sperăm.

Starea drumurilor lasă mult de dorit. La începutul primăverei s-a presărat cu pietriș, ne bucură și acest lucru. Dacă plouă, drumurile sunt inundate din cauza că pe aici trec camioane de mare tonaj, iar gropile devin tot mai numeroase și mari. E o castrofă și dificil de ieșit din casă pe vreme ploioasă. Suntem nevoiți să avem două perechi de cizme de cauciuc. Ne-am adresat, am scris plângeri, am adunat semnături, dar nu știm dacă au dat ceva rezultate.

Și șoferii se arată nemulțumiți. Ei spun că drumurile în oraș sunt reparate necalitativ, iar lipsa trotuarelor, pune în pericol siguranța circulației.

Drumul este într-o stare foarte rea. Ar fi de dorit ca drumul să fie reparat capital, deoarece noi plătim impozite, dar rezultate nu avem. Eu cred că nu-i normal. Conducerea ar trebuie să se gândească la infrastructura oraşului.

Am o părere rea despre acest drum. Ar trebuie să repare acest drum.

E foarte rău. Nu este nicăieri așa ceva. Îmi pare rău. Drumul acesta n-a fost reparat niciodată, în orice caz nu se observă. Oamenii au mai pus pietriș deasupra, dar n-a fost reparat.

Nu vedeți ce drumuri avem? Sunt într-o stare deplorabilă. Nu vor fi renovate, ei pe cele centrale nu le pot repara, ne mai vorbind de acestea.

Directorul întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, susține că, în acest an, pentru rebilitarea străzii Burebista, au fost alocați doar 16 mii de lei.

Acolo sunt lucruri care trebuie planificate, trebuie elaborat un proiect nou. Poate după aceste ploi, au apărut careva probleme, nu vreau să vă mint, nu sunt la curent, dar mâine împreună cu echipa vom merge și vom verifica care este situația la ziua de astăzi.

În acest an, pentru reabilitarea drumurilor, din bugetul primăriei au fost alocați 6 milioane de lei, iar din fondul rutier-17 milioane. Recent, autoritățile centrale au promis să aloce pentru reparația drumului încă 25 de milioane de lei. Totodată, la data de șase mai, Consiliul Municipal Bălți a aprobat accesarea unui credit de 60 de milioane de lei, la fel, pentru reabilitarea drumurilor.
Potrivit autorităților locale, pentru reparația capitală a tuturor străzilor și podurilor din oraș, este nevoie de 2,3 miliarde de lei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"