NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Drumarii din Florești dau foc la vegetație la indicația șefilor

Nori denși de fum au pus în pericol circulația rutieră pe un segment de drum din raionu Florești. În loc să evacueze vegetația uscată de pe marginea carosabilului, drumarii au decis să-i dea foc. Flacările s-au răspândit cu repeziciune distrugând mai multă vegetație din preajmă.  


Incendiile au fost provocate pe o porțiune de drum dintre satele Cunicea și Stația Cobîlea. Muncitori de la întreprinderea Î.S. „Drumuri Sănătăuca” din raionul Florești se justifică și spun că îndeplinesc indicațiile administrației.

Să fie curat. Luați-le vouă”.
„–Noi suntem la muncă. –Vau dat un asemenea ordin? – Da, nouă ne-au dat un asemenea ordin”, au spus drumarii.

Șoferii dau vina pe administrația întreprinderii Î.S. „ Drumuri Sănătăuca” care nu-și asigură muncitorii cu autospeciale pentru a evacua crengile.

Ne deranjează pe toți, dar au conducere lor e vinovată, nu ei și nici noi nu suntem vinoveți. Conducerea trebuie strânsă de gât.
„Asta e Moldova”, au menționat șoferii.

Potrivit ecologiștilor, vinovat de situația creată s-ar face șeful echipei de muncitori, care nu a monitorizat procesul de lucru.

Va fi citată persoana responsabilă, deoarece șeful echipei de muncitori nu era prezent la fața locului, erau doar muncitorii. O să fie întocmit un proces verbal conform articolului 115, aliniatul trei, arderea în câmp deschis a resturilor vegetale, care va fi transmis după competența de examinare conform articolul 400 din codul cu privire la contravenție administrativă a Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat șeful Inspecției pentru Protecția Mediului, Florești, Vitalie Ciorbă.

 Administrația Î.S. „Drumuri Sănătăuca” din raionul Florești nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazurile de incendiere a vegetației.
Arderea în câmp deschis a resturilor vegetale se sancționează cu amendă de până la 4500 de lei pentru persoane fizice și până la 15 mii de lei pentru cele juridice.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"