NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Drumuri bune pentru Moldova”, de tocmai … 150 de metri în satul Rublenița, Soroca

„Drumuri bune pentru Moldova”, de tocmai … 150 de metri. Autoritățile locale din satul Rublenița, raionul Soroca au asfaltat trei porțiuni de drum, cu o lungime totală de aproape jumătate de kilometru, pe trei străzi diferite. Pentru că asfaltul a ajuns doar la câteva gospodării, oamenii sunt indignați. Primarul se justifică și declară că banii alocați în cadrul programului național, și anume un milion două sute mii de lei, n-au fost de ajuns pentru a repara cele trei străzi în întregime.

Acest drum a fost reparat pe un segment de doar 150 de metri. Asta deși strada măsoară mai bine de 3 km. Fericirea pietonilor și a șoferilor se termină aici, unde încep gropile și noroiul, a relatat de la fața locului Nicolai Coșeru, reporter NordNews.md

Mai mulți locuitori sunt de părerea că ar fi fost bine de făcut în totalitate un drum, dar s-a făcut o porțiune destul de scurtă, o sută și ceva de metri. 

Cam puțin drum s-a făcut. Trebuia până devale, acolo unde este mai greu de mers. Lumea umblă în caloși până aici. Au făcut o bucățică de drum, și poftim, drumul e făcut. Mi-e scârbă că drumul nostru, pe care l-am făcut din banii proprii, am adus aici pietriș, va fi distrus. Ieri când a mers apa, totul era luat la vale. Într-o lună de zile totul va fi spălat. Dacă vor fi ploi aici va fi nevoie de mers doar cu tractorul. Cu mașina nu mai ieși de aici. 

Dacă era să fie făcut până la mine, iar de la ceilalți mai departe – nu, restul nu era să se supere? Tot era să se supere.  Mai răbdăm, am stat fără drum până acum.

Altă stradă, aceeași poveste. Drumul a fost reparat pe o lungime de doar 160 de metri. De asfalt se pot bucura doar vreo zece gospodării. Pentru restul, infrastructura a rămas aceeași, a precizat de la fața locului Nicolai Coșeru, reporter NordNews.md

Și cei care au avut noroc de un petic de asfalt spun că primarul a comis o nedreptate în raport cu ceilalți săteni.

Nu-i mai bun, e bun cum este. Câți bani au fost, atâta s-a făcut. 

Nu putem noi să mergem pe tocuri înalte, iar cineva să vină în cizme până aici.  Nu ne putem uita la ceilalți săteni care vin în cizme de la vale, se uită cumva chiorâș la noi (notă red.). Suntem toți totuna. Noi avem rude, săteni mai în vale și ne este milă de ei.

Nu-i chiar omenește. Fiecare vrea să meargă pe drum bun, nu pe pietriș, glod și murdărie. Nu-i corect, putea să fie făcut tot drumul. Inițial au spus că vor face drumul de la șosea până devale, dar dacă l-au făcut așa puțin. 

Fiecare avem suflet și inimă. Cu toții ne dorim să trăim bine în această țară. Și cum iese? La mine să fie șosea, iar la altcineva – nu?!  Ne pare rău și ne doare sufletul și inima pentru că și ei vor, dar dacă se zice că nu se ajung finanțe.

Chiar și așa, unii oameni se declară mulțumiți de noul drum, iar ceilalți speră că într-o bună zi asfaltul va ajunge și la porțile lor.

Ce să facem?! E puțin, dar ne mulțumim și de porțiunea care a fost reparată. Poate vor repara și mai departe, dar noi nu știm dacă lucrările vor continua sau atât a fost. 

Să fost bani mai mulți era să fie făcut, dar dacă i-a furat Dodon, acum le dă câte puțin pentru fiecare sat pentru a repara măcar o bucățică de drum. Vin alegerile și de asta se face câte o bucățică. În așa mod se cumpără alegătorii. 

Bine ar fi fost de pus drumul mai departe, prin alte părți, pe unde este mai mult glod. Până la mine e drum bun, în alte părți sunt drumuri mai rele. Nici în caloși nu poți merge în alte părți. Mai la vale de mine, partea cealaltă nu poți merge, doar în ciubote.

Fiecare este obijduit, fiecare vrea (drum – notă red.). Undeva s-a făcut, undeva nu. De dorit ca drumurile să fie făcute.

N-au ajuns bani până la noi.

Pentru a nu se certa cu sătenii, primarul a decis să împartă milionul la toți.

Aici s-a hotărât în maniera ca toți să primească câte ceva pentru că toți își doresc drum bun. N-am dorit să supărăm populația satului. Oamenii de felul lor au năravul să spună că mai bine era făcut un drum, dar fiecare vrea drum în fața propriei case, a declarat Vitalie Muntean, primarul s. Rublenița.

În satul Rublenița din raionul Soroca locuiesc peste trei mii de oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"