VIDEO | Drumuri ciuruite la Bălți. Șoferii sunt nevoiți să se deplaseze pe trotuar

Curțile unor blocuri din Bălți s-au umplut de gropi. Oamenii se plâng de drumuri inaccesibile și periculoase. În cartierul 9 din municipiu, drumurile arată ca după război, iar din cauza lipsei parcărilor, locuitorii își lasă mașinile în drum. În consecință, șoferii sunt nevoiți să se deplaseze pe trotuar, care, la fel, este deteriorat.

Văd că acolo invers parchează, oricum parcăm pe trotuare pentru că nu sunt locuri de parcare. Priviți, parcarea e plină, nu ai unde lăsa mașina.

Circulă pe trotuar și tot este într-un hal fără de hal. Nu poți să treci, când părinții duc copii la grădiniță, ei înconjoară mașinile, iar când sunt ploi, e imposibil să treci pe aici. Ei parchează mașinile pe trotuar iar acolo e glod și oamenii nu pot trece.

O dată în două trei luni cheltui 5 mii de lei pentru reparația mașinii. Asta cum? E imposibil de circulat. Pe timp de ploaie și ninsoare e imposibil, oamenii nu-și pot duce copiii la gradiniță, spun oamenii.

Aceeași situație și în cartierul 8. Drumurile din curțile de bloc nu au fost reparate de jumătate de secol.

Locuim aici de 55 de ani, din prima zi. Drumul acesta mai era un pic asfaltat, au venit cu greiderul și au curățit totul. Au presărat cu mizeria asta. Asta se numește reparație? Asta nu e reparație dragii mei.

Nicolae Postolachi este taximetrist. Șoferul spune că drumurile din curțile de bloc sunt impracticabile.

Cele mai rele drumuri în curți sunt la cartierul 8, 6, la Dacia, cartierul 10. Suntem nevoiți să mergem pe așa drumuri că oamenii au nevoie de serviciile noastre. Curțile nu sunt dotate cu parcări suficiente, pentru atâtea automobile. Suntem nevoiți să mergem pe trotuare, spune taximetristul.

Reprezentanții întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, recunosc că majoritatea drumurilor din curțile de bloc sunt într-o stare deplorabilă.

Pot să recomand oamenilor să se adreseze primăriei sau întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, ca strada să fie inclusă în planul de lucru și să fie efectuate careva lucrări de asfaltare. Pe așa timp, nu putem face nimic, a declarat Anatolii Pasiciniac, inginer-șef DRCD.

Pentru reparația tuturor drumurilor din Bălți, este nevoie de 2 miliarde de lei. Recent, primarul de Bălți, Renato Usatâi, a cerut prim-ministrului, Ion Chicu, să ofere în acest an municipiului, 190 de milioane de lei pentru reparația drumurilor.