NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Drumuri cu scandal la Rîșcani. Străzile reparate capital, anul trecut, trebuie renovate din nou

În raionul Rîșcani, drumurile reparate capital, anul trecut, trebuie renovate din nou. Vorbim despre despre drumurile Nihoreni Malinovscaia și Mihăileni Nicoreni pentru care administrația raionului Rîșcani cere bani deja pentru plombarea drumurilor proaspăt reparate. Subiectul a stârnit un val de nemulțumiri la ședința Consiliului Raional Rîșcani.

 „În jumătate de an s-a dus asfaltul pus anul trecut în toamnă. Ce fel de drum e acesta

 „Avem o închipuire că aceste drumuri au fost reparate numai pentru a tăia panglica.

 „Recent, unii aleși raionali din Rîșcani au alocat alți 54 de mii de lei pentru reparația acestui drum. Este vorba despre un segment care leagă satele Mihăileni și Nicoreni, reparat capital anul trecut. Unii consilieri susțin că lucrările au fost făcute de mântuială, Mihaela Aga, reporter Nord News.

 „În total, pe porțiunea de drum Mihăileni-Nicoreni, care duce cu totul spre alt raion, ar fi fost normal ca acest drum să se facă spre raionul Rîșcani, deoarece dacă suntem patrioți ai raionului Rîșcani, însemnă că trebuia să fie un kilometru jumătate de drum făcut pe teritoriul raionului Rîșcani, Iurie Urzică Consilier raional.

Nu doar consilierii sunt deranjați de reparația proastă a drumurilor, dar și șoferii. Ei spun că drumarii au turnat asfalt pe ger și nu au respectat nicio tehnologie.

Este o părere foarte rea despre cei care au făcut drumul, deoarece și-au bătut joc de lume. Noi plătim o mulțime de impozite pe mașini și avem niște drumuri făcute de bătaie de joc, nu au nici jumătate de an, dar ele s-au împrăștiat, le-au făcut iarna în luna ianuarie, când era ger și frig și turnau aici asfalt, dar din urmă, el totul se împrăștie.

 „Se repară porțiunea care a fost efectuată anul trecut, nu care anul acesta. Acolo a fost stratul de rezistență executat, iar stratul de uzură nu a fost executat.

 „Cine a luat în primire drumul?

 „Vedem anut trecut cine a lucrat și cine l-a luat în primire

Situație similară și pe drumul Nihoreni- Malinovscoe, în care au fost investiți milioane de lei. Unii consilieri raionali cer ca plombarea străzilor să fie efectuată de firma care a executat construcția, conform garanției.

 „Această porțiune de drum a fost reparată acum un an, iar pentru reabilitarea ei, din Fodului Rutier Raional au fost cheltuiți 4 milioane de lei. Din acești bani a fost turnat un strat subțire de asfalt, care în doar câteva luni a început să se macine, Mihaela Aga, reporter Nord News.

 „La noi în Moldova peste tot se face așa.

 „Văd că aici este drum nou, el nu este reparat, el este nou, cred că au făcut o greșeală băieții, așa este tehnologia în Moldova.

 „Trebuie de cerut socoteală de la cel care a făcut acest drum.

Fondul Rutier al raionului Rîșcani pentru anul 2021 este de 16 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"