NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dublul omor de la Hiliuți. Plasarea unui bănuit în arest la domiciliu a stârnit un val de proteste

Cer un proces echitabil în cazul omorului celor doi tineri din Bălți, găsiți fără suflare în raionul Fălești. Rudele și prietenii victimelor au organizat astăzi un nou protest. Înarmați cu pancarte, oameni s-au adunat în fața Curții de Apel Bălți.


„Preferabil pe viață, vă rog. Ca ei să nu iasă de acolo”, cer oamenii.

Protestele au loc după ce unul dintre cei șase reținuți în cazul dublului omor, a fost plasat în arest la domiciliu, iar un alt bănuit ar urma să primească aceeași pedeapsă.

„Așa neoameni trebuie să fie închiși pe viață”, spune mătușa uneia dintre victime.

„Noi dorim că ucigașii să fie trimiși în închisoare. Iar protestăm, pentru că am aflat că vor să le dea drumul în arest la domiciliu. Ei merită să ajungă la închisoare, nu să iasă în libertate, după ce au făcut cu apropiații noștri”, spune o prietenă a victemelor.

Tragedia a avut loc la începutul acestei luni. Atunci, doi tineri de 25 și 26 de ani din Bălți au fost uciși cu cruzime de mai mulți indivizi, din cauza că au trișat în cărți. Tinerii au fost ademeniți în satul Mărăndeni, la o nouă partidă de cărți, unde au fost imobilizați și transportați într-o fâșie forestieră din Hiliuți, în portbagajul automobilului unei victime. Ulterior, mașina a fost incendiată într-o pădure din Călărași.

„Nimeni nu ne spune nimic. Nimeni. Nici avocații, nici procurorii. Pur și simplu fac totul pe ascuns.”

„Pe unul l-au eliberat, iar de al doilea spun că deja începe la el epilepsie, că e bolnav. Au inventat. I-au dat drumul unuia, îi dau drumul celui de-al doilea, apoi celui de-al treilea, de-al patrulea și pe toți îi eliberează. Desigur, ei îl vor găsi vinovat doar pe unul, iar pe ceilalți îi vor elibera. Iar părinții îi vor trimite în străinătate, cum se mai întâmplă, după cum știți.”

„Am auzit că vor să elibereze pe încă unul. Noi nu suntem de acord cu așa o decizie. Pur și simplu, nu suntem de acord. Ei trebuie să fie pedepsiți. Ei au săvărșit o crimă atât de crudă. În ce bază să fie eliberați? Dacă în Bălți nu știu să lucreze, o să ajungem până la Chișinău. Pentru că toți vor bani. Totul e din cauza banilor. Acolo sunt părinți cu bani, așa că ei fac în așa fel, ca lor să le fie profitabil”, susțin protestatarii.

Rudele victimelor cer dreptate. Protestatarii se tem că din cauza justiției corupte, făptașii ar putea scăpa de pedeapsă.

„Pe viață. Pe viață și ca ei să sufere acolo. Așa pedeapsă dorim. Ne punem speranțe în justiție, ca ei, într-adevăr, să fie închiși așa cum se cuvine. Să se chinuie și părinții lor, cum se chinuie părinții noștri, cum plâng. Într-o familie e unicul fiu și în altă familie e unicul fiu”, adaugă femeia.

Amintim că, în ziua de 5 noiembrie, la câteva ore de la omor, au fost reținuți patru suspecți din Chișcăreni și Mărăndeni, cu vârstele între 21 și 25 de ani, toți cu antecedente penale. Recent, alți doi suspecți de 18 și 20 de ani din Sîngerei au fost reținuți de oamenii legii. Tânărul de 20 de ani din Sîngerei, suspectat că ar fi participat la comiterea crimei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata