NordNews
Avem ce spune

VIDEO | După accidentul mortal din satul Mărăndeni, Fălești, polițiștii au mers să discute cu localnicii

În urma accidentului din satul Mărăndeni, raionul Fălești, soldat cu decesul unui șofer de motocultor, angajații Direcției de Patrulare Nord s-au întâlnit cu oamenii din localitate. Polițiștii au vorbit localnicilor despre comportamentul conducătorilor auto în traficul rutier, au împărțit veste fluorescente și pliante informative.

 „În raionul Fălești au fost înregistrate 54 de infracțiuni din domeniul transportului rutier, dintre care patru accidente rutiere, soldate cu trei decese, iar o persoană a fost traumată. Totodată, sunt 50 de cauze penale privind starea de ebrietate la volan”, a declarat Maia Cenușa.

Oamenii spun că tragedia de săptămâna trecută este o lecție dură pentru toți participanții la trafic. Localnicii dau vina pe alcool și viteza excesivă.

„Pentru ca un șofer să fie responsabil la volan, trebuie să fie cu ochii în patru, să nu fie băut, să fie atent în stânga și în dreapta.”

„Trebuie să fiu atent la drum, în dreapta, în stânga mea, să am grijă cine vine din urmă. Trebuie să respect regulile circulației rutiere.”

„Să respecte limita de viteză,  să nu urce în stare de ebrietate la volan. Trebuie și un pic de respect, unii nici nu se mai uită în jurul lor, la noi cultura în trafic lasă de dorit.”

„Băutura, băutura este cea mai mare problemă a noastră, atunci când sunt serviți, șoferii accelerează.”

„Adecvați, viteza să corespundă indicațiilor, majoritatea se grăbesc tare și cu telefonul la ureche. E nevoie de atenție cât mai multă”, au spus oamenii. 

Ofițerul Superior al Direcției Patrulare Nord din Bălți, Stanislav Ciocan a atenționat că purtarea vestelor fluorescente la volanul motocultorului sau a unui mijloc de transport cu tracțiune animală, este obligatorie.

„Au fost desfășurate activități și convorbiri cu cetățenii care au în posesie mijloace de transport cu tracțiune animală, motocultoare sau motociclete. Le-am adus la cunoștință factorii care conduc la comiterea accidentelor rutiere, care sunt condițiile pentru participarea la trafic. Este obligatoriu, pe timp de zi și pe timp de noapte, ca conducătorii motocultoarelor și mijloacelor de transport cu tracțiune animală să poarte veste iluminescente”, a spus Stanislav Ciocanu.

Amintim că, vineri, 5 iunie, un grav accident rutier s-a produs în apropiere de satul Mărăndeni, raionul Fălești. Șoferul unui motocultor în vârstă de 57 de ani a murit, după ce s-a tamponat într-o mașină. Acesta se afla în stare de ebrietate, a ieșit pe banda opusă a drumului și s-a tamponat frontal cu un Volkswagen.

Conducerea în stare de ebrietate a unui motocultor sau a unui mijloc de transport cu tracțiune animală este pedepsită cu amendă de până la 22 500 lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata