NordNews
Avem ce spune

VIDEO | După ce a bătut un consilier local, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni agresează și jurnaliștii

Echipa portalului nordnews.md a fost atacată verbal de către Ghenadie Ioxa, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni.  Incidentul s-a produs vineri, 10 mai, când reporterul și cameramanul instituției media documentau un subiect privind tentativele alesului local de a deposeda un investitor străin de câteva loturi de teren agricol, printr-un posibil atac raider. 
 
Reporterul nordnews.md, Dumitru Pelin a solicitat poziția primarului, care s-a făcut remarcat în ziua alegerilor parlamentare, când l-ar fi bătut pe consilierul local, Vasile Proca. În replică, alesul local l-a agresat verbal.

-Domnule Ioxa, ați putea să ne vorbiți despre incidentul din 24 februarie, în ziua alegerilor Parlamentare, când l-ați lovit pe Vasile Proca?
Eu nu l-am lovit pe domnul Proca.
– Dumnealui a declarat că l-ați lovit…
Mergeți și-l întrebați pe dânsul.
Oamenii din sat spun că dumneavoastră ați acapara ilegal terenurile agricole din sat?
– Uăi, mie mi-i greață de voi… Voi sunteți, dar să arătați asta la televizor, asta este foarte important! Odată, un jurnalist de la la voi l-a sunat pe Vladimir Gheorghevici Plahotniuc, președintele Partidului Democrat. El a spus că nu are nevoie să dea interviuri pentru televiziunea bandiților. Aceste cuvinte le suștin. Și șeful PD a spus corect voi sunteți televiziunea bandiților.
Dar dvs ce aveți cu domnul Plahotniuc?
Eu nu am nimic cu el, cu domnul Plahotniuc. Eu confirm ce a spus el, a spus drept.
Dar în ce relații sunteți cu judecătoarea Lilia Țurcan, președintele Judecătoriei Edineț?
Du-te și te spală pe față, uăi tu, mânjitule.
 
Anterior, primarul localității Drepcăuți a fost acuzat de instigare la ură interetnică şi atacuri raider asupra SRL Drebozaci, companie ucraineană care a arendat terenurile unor localnici. Mai mult decât atât, Ioxa a fost acuzat de sătenii din Drepcăuți că ar fi adus din Chișinău opt inși înarmați, tocmai când oamenii strângeau roada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"