NordNews
Avem ce spune

VIDEO | După decesul primarului, locuitorii satului Glinjeni, raionul Fălești vor ieși din nou la vot. Cine sunt candidații

După decesul primarului în toamna anului trecut, locuitorii satului Glinjeni din raionul Fălești vor ieși din nou la vot. Pe 29 mai, în localitate vor avea loc alegeri locale noi. La urne sunt așteptați 2683 de persoane cu drept de vot. Aceștia vor trebui să aleagă între doi candidați independenți, un candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate și unul de la Partidul Nostru.


„Primul candidat este Dumitru Dombrovschi – candidat independent, Constantin Căruntu – candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Viorel Zarija, cu numărul trei –  din partea Partidului Nostru și Silvia Șoronga –candidat independent”, a declarat Stela Cebotaru, vicepreședintele comisiei electorale din Glinjeni.

Oamenii spun că în localitate au apărut mai multe probleme care trebuie soluționate, așa că abia așteaptă să meargă la urnele de vot pentru a-și alege primarul.

Vom merge la vot, desigur. Suntem din sat. Să dea ceva ajutoare oamenilor că tare e greu. Pensiile sunt mici, sunt mulți bolnavi. Au rămas bătrânii pentru că tinerii au plecat. Sperăm că totul va fi bine.”

„Aici trebuie de reparat drumul. Când e glod nu poți merge. Pensiile trebuie majorate pentru că totul s-a scumpit și nu putem supraviețui cu această pensie.”

„Probleme sunt multe. Toate proiectele sunt începute de primarul regretat și cred că primarii noi vor continua proiectele de drum, canalizare, apă.”

„Pentru copii nu ar strica să facă un teren de joacă, pentru ca ei să nu stea doar cu telefoanele în mână. Să repare trotuarele pentru ca părinții și copiii să nu meargă pe traseu. Voi vota pentru viitorul copiilor mei.”

„Să fie ordine. Omul care se adresează la el să fie stimat”, au spus oamenii.

Deși nu are experiență într-o funcție de conducere, Dumitru Dombrovschi spune că va putea să aducă o schimbare în localitate.

„Venind în funcție în acest mandat scurt, vom continua proiectul de iluminare stradală și reparația drumurilor în variantă albă unde este necesar. Nu știu ce bani au rămas din bugetul anual, dar sunt și proiecte oferite de stat la care vom aplica pentru dezvoltarea satului”, a declarat Dumitru Dombrovschi, candidat independent.

Iar Constantin Căruntu vrea să faciliteze viața oamenilor din sat. Acesta își propune să obțină un proiect de gazificare a localității.

„De finalizat încălzirea la Casa de Cultură, sădirea mai multor spații verzi pentru că sunt pământuri neexplorate. Îmi propun să deschidem în sat o stație PECO. Cea mai apropiată stație este la 20 de km de sat”, a declarat la telefon Constantin Căruntu, candidat PAS.

Viorel Zarija spune că va realiza mai multe obiective făcând economii la bugetul local.

„Avem bani în buget pentru grădiniță, pentru primărie, pentru amenajarea teritoriului, pentru iluminarea stradală, pentru muzeu. Cu bani puțini putem face lucruri bune. Noi avem 9 gropi de gunoi în sat, toate neautorizate. Pentru gunoi și deszăpezire noi cheltuim anual 200 de mii de lei. Pentru ce, dacă noi putem să cumpărăm tractor pentru primărie”, a spus Viorel Zarija, candidat PN.

Unica femeie candidat la funcția de primar al satului Glinjeni, Silvia Șoronga, vrea să aducă mai multe investiții pentru implementarea unor proiecte sociale și de infrastructură.

„Vrem să facem ceva în sediul vechi al spitalului care a fost închis pe vremuri. Împreună cu cetățenii, prin proiecte și investiții, vrem să-l renovăm pentru a avea grijă de oamenii în etate. Urmează renovarea parcului din fața primăriei, amenajarea unui teren de joacă. Urmează o rețea de amenajare a terenurilor de joacă, pe sectoare”, a declarat Silvia Șoronga, candidat independent.

Mandatul noului primar al satului Glinjeni va fi de scurtă durată. Următoarele alegeri locale vor avea loc deja anul viitor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"