NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „E timpul să schimbăm anvelopele.” Mesajul polițiștilor de patrulare din Bălți

Dacă vremea se răcește, e semn că trebuie să schimbăm anvelopele pentru mai multă siguranță în trafic. Este mesajul polițiștilor de patrulare din Bălți. Înălțimea reziduală a profilului benzii de rulare a pneurilor autovehiculelor trebuie să fie de minim 1,6 mm, spun oamenii legii, care au organizat astăzi o campanie de informare.

Angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică din Bălți au tras pe dreapta mai ales șoferii care transportă pasageri.

„Asta este foarte bine, atât pentru șoferi cât și pentru călători. Eu am lucrat 20 de ani, eu știu ce înseamnă să mergi cu anvelope de vară. Deși viteza este mai redusă, pneurile de iarnă sunt mai sigure.”

„Ar trebui să facă mult mai des asemenea operațiuni. Mulți șoferi uită. Eu nu o dată am stat la intrarea în oraș din cauza altor care nu își schimbau cauciucurile și nu puteau să se urce la deal.”

Șoferii spun că respectă toate regulile cu strictețe.

„Desigur, trebuie să aprindem lumina, acum este ceață deja, este toamnă deja. Trebuie să ne străduim să îndeplinim toate cerințele, că dacă nu, va fi foarte rău.”

„Este foarte bine, pentru siguranța călătorului, pentru siguranța noastră. Acestu lucru este despre viața și siguranța noastră.”

Campania de sensibilizare a șoferilor se va desfășura în tot nordul Republicii Moldova în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie.

Pneurile autoturismului, autocamionului, precum și roțile remorcilor tractate de aceste vehicule, urmează a fi echipate cu anvelope pe care este marcajele „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S” . O altă condiție ține de deplasarea cu lumina farurilor conectate în faza scurtă pe durata deplasării. Și nu uităm de respectarea distanței între automobile. Exemplul cel mai bun în acest sens sunt pietonii care sunt greu de observat în această perioadă a anului”, a declarat Pavel Oboroc, Ofițer superior, secția patrulare Bălți.

Șoferii care nu își echipează autovehiculele cu anvelope de iarnă riscă amenzi de până la 300 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"