NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Edineț: De 1 iunie, socialiștii au scos garda tânără la protest pentru a huidui președintele țării

Câțiva socialiști din Bălți au mers astăzi la Edineț unde au organizat un protest împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a întreprins o vizită de lucru în nordul țării. Cu cagule pe cap și pancarte în mâini, manifestanții au scandat „Jos Maia Sandu”. Președinția a dat de înțeles că demonstrația a fost organizată pentru „a zădărnici vizita” șefei statului.


A fost nevoie de intervenția poliției pentru a-i liniști pe cei câțiva protestatari.

Deși au scris pe pancarte „Maia Sandu, fie-ți frică de Dumnezeu, nu de Michalko sau Hogan”, tinerii nu au putut să răspundă cel puțin, cine sunt personalitățile în cauză.

„Știți ceva despre aceste personalități? Tăcere. E semn că nu știți”

Protestatatarii au negat că sunt din Bălți și că au venit la Edineț la indicația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Asta chiar dacă, la protest a participat din umbră și consilierul municipal din partea PSRM, Veaceslav Jucov.

„Persoanele care strigă „Jos Maia Sandu!” sunt persoane plătite, persoane care destabilizează situația. Sunt plătiți de socialiștii care cu orice preț se țin la putere, vor la treucă și nicidecum nu se duc.”

„Ați venit de la Bălți sau sunteți din Edineț? Ne răspundeți, vă rog!

-Nu. 

-De ce?

-Îmi este lene.

-Dar să veniți aici nu v-a fost lene?”, au declarat protestatarii.

Protestatrii au intimidat echipa de filmare Nordnews și au venit cu acuzații în adresa redacției.

„-Nu aveți deptul să vorbiți cu mine la per tu!

-Voi discuta cu toții la per tu și cu președintele voi vorbi la per tu”

„Sunteți presă de buzunar, vă urmăresc de mult timp, NordNews. Sunteți presă de buzunar, sunteți cumpărați, îi aparțineți lui Renato”, au spus protestatarii. 

Jurnaliștii noștri au recunoscut însă pe unii dintre manifestanți. Aceștia fac partea din garda tânăra a PSRM din Bălți și au fost observați la mai multe evenimente alături de Igor Dodon, Alexandr Nesterovschi, Alexandr Usatîi sau Serghei Gramma.

Maia Sandu a ignorat protestul declarând că este gata să iasă la dialog doar atunci când criticile sunt constructive.

„Suntem o țară liberă, cel puțin asta îmi doresc eu, să construim o țară liberă. Oricine este în drept să protesteze, să-și exprime punctul de vedere așa cum vrea. Unii să țipe anumite lucruri, alții să le exprime mai frumos, acolo unde criticele sunt constructive, noi le ascultăm, acolo unde criticile sunt mincinoase, așa cum s-a întâmplat în acest caz, facem abstracție”, a declarat Maia Sandu, prședintele R.Moldova. 

Primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, a scris pe pagina sa de facebook că tinerii activiști ai PSRM au fost aduși cu autobuzul.

„Desolidarizarea de spiritul de haită a mai multor tineri agresivi, aduși din afara Edinetului cu un autobus organizat a făcut ca mulți locuitori din Edineț de bună credință, să nu poată astăzi să discute cu președinta țării. Îmi este rușine de acești nesocotiti organizați de structurile raionale. Chiar e josnic să apelezi la astfel de acțiuni de prost gust din spate, iar apoi să oferi flori cu spini. Cu foarte mulți spini. Avem nevoie de deșteptare. Ajunge să fim conduși de astfel de ticăloși”, a menționat Constantic Cojocaru.

Protestul socialiștilor a dat peste cap și evenimentele dedicate Zilei Copiilor. Micuții au fost nevoiți să aștepte ca manifestanții să elibereze curtea Casei de Cultură, unde urma să aibă loc un concert.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata