NordNews
Avem ce spune

VIDEO | ,,Ei fac valuri în tazic”. Primarul orașului Rîșcani, chemat la covor

Orașul Râșcani este a cincea localitate din nordul Republicii Moldova, unde chemăm primarul la covor. De această dată este vorba despre Victor Bogatico, care conduce cu primăria din anul 2011 și este deja la al treilea mandat. Fostul comunist a fost reales la alegerile locale generale din iunie 2015 și 2019, deja pe listele Partidului Nostru.

 

Unii locuitori din Rîșcani spun că Victor Bogatico este un primar bun, care reușește să facă față tuturor problemelor cu care se confruntă orașul.

,,Cu oricare întrebare nu te-ai îndresa la el, acesta îți spune cum să faci mai bine etc.  A făcut drumurile, ce trebuie aceea face.

,,Da, se vede, se vede. Prin centru a făcut, prin parcuri a făcut. Pentru mine este totul normal, am apă, am lumină, îmi este cald, bogdaprosti.”

,,Îl cunosc pe Vichea Bogatico de când încă era cu Partidul Comunist, e bravo băiatul.

,,Îmi place cum primarul a reînoit orașul, e frumos. A făcut drumurile, trotuarele”, au spus oamenii.

Nu toți însă sunt de aceeași părere. Sunt și locuitori care îl acuză pe primar de faptul că nu este de găsit la locul de muncă.

,,Ce a făcut Bogatico?  Chiar dăunăzi am fost la el, nici nu era pe loc, era asistentul lui

,,Dar nu ne place.  Dar ce face per general primarul? El nu face absolut nimic”, au mai adăugat oamenii.

Lungimea totală a drumurilor din localitate este de peste 100 de km. Oamenii spun că multe străzi nu au fost reparate de zeci de ani.

,,Mi se pare destul de părăsit totul, ar putea fi mult mai bine aranjat acest oraș, ținând cont că el este la al treilea mandat. Nu este asfalt, acolo fără botine nu ai cum să mergi, și problema aceasta e de 30 de ani. Nu este iluminare, adică chestii de acestea foarte mărunte, dar destul de importante pentru un oraș, cred eu”, a spus o tânără.

Și ce fel de oraș în Republica Moldova fără problema deșeurilor? Groapa de gunoi din localitate este arhiplină.

,,Gunoiștea în acest an, din păcăte, e mai rău, dar acest lucru nu depinde doar de primărie”, ne-a spus un om.

Primarul orașului Rîșcani se află în relații ostile cu administrația raională, dar și cu membrii consiliului local, în mare parte socialiști. Victor Bogatico susține că aceștia îi pun bețe-n roate și nu lucrează pentru binele oamenilor.

,,Nu fac nimic cu efect, doar valuri în „tazic”, nu văd nici un sens”, a declarat VICTOR BOGATICO, primar de Rîșcani

Președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secrieru a fost prea ocupat pentru a ne spune cât de productivă este colaborarea cu Victor Bogatico.

,,  – E ocupat. – Domnule Secrieru… (ușa s-a închis)

Orașul Rîșcani are peste 11.000 de locuitori, dintre care 55% sunt moldoveni, 21% – ucraineni,  8% – ruși,  și 5% – romi. În localitate își dezvoltă afacerile mai mulți agenți economici care prestează servicii de comercializare, dar și hoteliere.

Câte dintre promisiunile primarului au fost sau nu îndeplinite? Cum a reușit Victor Bogatico să câștige încrederea locuitorilor și să obțină consecutiv trei mandate de primar? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați în cadrul emisiunii „Primarul la covor”.

,,Rău. Denumirea emisiunii nu este în conformitate cu lucrul pe care îl faceți, cu legea. Este imposibil să chemăm primarii la covor. Primarul la Covor sună foarte arogant și deloc interesant”, ne-a mnai declarat primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata