NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Episcopul Marchel sfidează legea. Și-a dotat Mercedesul cu panglica „Sf. Gheorghe”

Pentru Episcopul de Bălți și Fălești, PS Marchel, legea nu este scrisă. Acesta a fost surprins, marți, 26 aprilie, de reporterii NordNews la Festivalul Cântecului Sacru Pascal din raionul Glodeni, cu panglica „Sfântului Gheorghe” prinsă pe oglinda internă a automobilului, care potrivit noii legi este un simbol al războiului, interzis în Republica Moldova.

Întrebat de jurnaliști care este poziția lui față de războiul ruso-ucrainean, care durează mai bine de două luni, Episcopul Marchel a răspuns: „Opriți războiul!”

Fața bisericească s-a arătat deranjată de întrebările jurnaliștilor și a refuzat să comenteze de ce și-a prins lenta bicoloră pe Mercedes-ul de model E-Klass, anul fabricației 2013-2016, în valoare de peste 20 de mii de euro.

„Marchel:-Băieți vouă asta vă trebuie?

Reporter: -Dumneavoastră sunteți împotriva războiului, dar purtați panglica în mașină, cum explicați?

Marchel: -Dar vouă vă trebuie asta?

Reporter: -Nu! Dar dorim să aflăm de ce o purtați?

Marchel: -Eu credeam că sunteți băieți de treabă, dar voi…”

Legea cu privire la interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a intrat în vigoare pe 20 aprilie.

Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, dar și a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infracțiune.

Pedeapsa pentru aceasta prevede o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice care vor încălca prevederile respective riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"