NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Este imposibil să încapi în troleibuz”. Autoritățile din Bălți intenționează să cumpere încă 15 troleibuze fără fir

Mai mulți locuitori din Bălți sunt nevoiți să aștepte transportul public în frig și ploaie, chiar și până la 40 de minute. Revoltați sunt locuitorii cartierului 8. Deși aici circulă troleibuzele, numărul lor este insuficient pentru a face față numărului mare de pasageri, mai ales în orele de vârf. Pentru a rezolva problema, autoritățile intenționează să cumpere încă 15 troleibuze noi, prețul cărora ar ajunge la trei milioane de euro.


„Aștept, știu că la fără un sfert trebuie să circule troleibuzul nr. 7. Cu el ajung pe strada Sorocii. Ne-am bucurat, dar nu îl văd.”

„Foarte greu, mai ales de dimineață, este imposibil să încapi în troleibuz. Mulți copii, bătrâni, care nu știu unde merg. Astăzi am așteptat 20 de minute ca să merg cu copilul la școală. Am înghețat de tot.”

„La masă și seara e cam dificil. Este arhiplin.” 

„Seara este cam dificil”, au spus oamenii.

Locuitorii de aici mai spun că le este dificil să ajungă pe unele străzi din oraș.

„Circulă uneori unul după altul, iar apoi nimic. Mai trebuie transport pe 31 august, pe strada Sofiei, Bulevardul Victoriei.”

„De la cartierul 8 spre cartierul Dacia. Este unul, dar circulă rar. Numărul 6 circulă foarte rar. Dacă ar mai fi transport, nu ar fi rău.”

„Sunt și troleibuze vechi, care nu sunt prea bune pentru transportul de pasageri. Chiar și pentru copii, mame cu cărucioare, persoane cu dizabilități, ele nu sunt bune. Acolo nu este rampă de acces”, susțin locuitorii.

Autoritățile din Bălți spun că știu despre această problemă și intenționează să cumpere încă 15 troleibuze noi fără fir. Pentru asta vor să obțină un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„Vom achita din bugetul municipal. Dar, repet, doar negociem. Nu înseamă că deja ne-au aprobat creditul. Pe toate rutele problematice din Bălți, planificăm să punem transport electric. Pentru a cumpăra 15 troleibuze avem nevoie de cel puțin trei milioane de euro. Este posibil ca o parte din acest proiect să fie acoperit de granturi”, a declarat primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Bălțenii speră că un asemenea proiect va fi implementat cu succes.

„Va fi bine. Stau în frig și așteaptă câte 10-15 minute sau chiar mai mult, este inadmisibil.”

„Aici apar întrebări. Nu prea cred că orașul va face față.”

În prezent, pe străzile din Bălți circulă 39 de troleibuze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"