NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Eu vreau să trăiesc”. Micii pietoni din Edineț au tras pe dreapta șoferii

„Fiți atenți la drum, eu vreau să trăiesc!”. Acesta este mesajul micilor pietoni din raionul Edineț, în adresa șoferilor. Astăzi, ofițerii Direcției de patrulare Nord au organizat la Cupcini o acțiune de informare și sensibilizare a copiilor în ajun de an școlar.

 „Fiți atenți la drum!. Viața mea contează.

 „Vrem ca toți conducătorii auto să fie atenți la drum, să nu consume alcool, să nu fumeze și să nu vorbească la telefon.

Polițiștii au explicat în detalii regulile de circulație.

 „În drum spre școală copiii trebuie să se deplaseze pe partea dreaptă a trotuarelor sau a pistelor pentru pietoni în afara orașului, pe marginea stângă a carosabilului în întâmpinarea fluxului de vehicole. Toți conducătorii auto, părinții trebuie să utilizeze scaunele auto pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, cu scopul evitării traumelor grave a copiilor în caz de accidente rutiere, a mențioant Pavel Oboroc, Ofițer Superior al Serviciului de Patrulare.

Șoferii spun că micii pietoni au reușit să-i convingă să fie și mai prudenți în trafic  și să tină cont de toate regulile de circulație rutieră.

 „Voi ține cont, consider că este foarte important pentru noi pentru viitorul nostru să avem grijă. Neapărat, și noi trebuie să fim atenți, și ei trebuie să fie atenți, pentru că înainte de a traversa trecerea de pietoni ei trebuie să privească la dreapta și la stânga.

Părinții salută astfel de acțiuni și speră că odraslele lor vor fi mai în siguranță.

 „Este foarte important ca micuții să știe cum să circule pe drumuri, mai ales în ziua de astăzi, când sunt foarte multe accidente rutiere. În primul rând, este siguranța, atât a copiilor, cât și a șoferilor.

 „Se începe anul școlar și trebuie ca elevii să fie mai atenți, iar părinții trebuie să fie instruiți, când trebuie sa treacă și cum să se ferească de mașini.

Copiii spun că au avut parte de o lecție bună de circulație rutieră, iar de acum încolo, vor fi mai atenți atunci când vor traversa strada.

 „Am aflat că trebuie să trecem drumul doar unde este trecere de pietoni, semafor și drumul trebuie să îl trecem doar când este culoarea verde, iar când este roșu, nu se poate.

 „Trebuie să țin seama la drum, să merg doar pe trecerea de pietoni.

 „Noi vrem să asigurăm prin aceste acțiuni ca drumul spre școală să fie sigur. 00:38 musca 01:10 Eu consider că aceste acțiuni sunt necesare, iar dacă salvăm viața măcar unui copil, înseamnă că nu am muncit degeaba. În Edineț organizăm deseori aceste activități, copiii ne cunosc și cunosc regulile de circulație, a spus Andrei Psari, director,Școala Auto Edineț.

De la începutul anului, în raioanele Edineț, Briceni și Ocnița, trei copii au fost implicați în accidente rutiere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"