NordNews
Avem ce spune

VIDEO EXCLUSIV | Momentul în care mascații îl rețin pe ex-președintele Curții de Apel Bălți

Mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Curtea de Apel Bălți.  Perchezițiile au loc în biroul lui Alexandru Gheorghieș, ex-președintele Curții de Apel Bălți. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și a fost reținut pentru 72 de ore.

NordNews vă prezintă imagini exclusive de la reținere. Jurnaliștii sunt acum la fața locului. Vom reveni cu detalii.

În această dimineață, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au descins cu percheziții în biroul de serviciu, în mijloace de transport, dar și în alte locații ce aparțin unui judecător din cadrul Curții de Apel Bălți. Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin. (2) Cod penal.

Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător.

Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile. În prezent, perchezițiile continuă.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"