NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Explicația procurorului general interimar Dumitru Robu, filmat în timp ce primește o sumă de bani

Procurorul general interimar Dumitru Robu a venit cu explicații, după ce în spațiul public au apărut imagini video în care acesta primește o sumă de bani. El a precizat că acestea au fost realizate în perioada mai-iunie 2020, fiind vorba de 10.000 de euro, bani pe care i-a primit în urma vânzării unei mașini care nu-i aparține, scrie cotidianul.md

Robu a precizat că va sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video.

„Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. În primul rând trebuie de cunoscut că imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10.000 de euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova. Imediat după primirea banilor, aceștia au fost depuși pe contul bancar și transferați cumnatului meu în Italia.

Circumstanțele descrise au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane. Pentru a exclude careva interpretări în calitate de persoană vizată voi solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului.

Totodată, în calitate de cetățean voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”, a declarat Robu.

Reacția integrală a lui Dumitru Robu la imaginile video:

„Acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți pe dosare de corupție, spălare de bani și altele, nu au lăsat indiferenți pe cei care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă.

În vederea compromiterii imaginii mele și a acțiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupției, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea rețelelor de socializare și a surselor media. Nu este un procedeu nou și destul de previzibil în special în condițiile actuale de disconfort total pentru cei corupți.

Recent pe rețele de socializare a fost plasată o imagine video, care se încearcă a fi interpretată ca fiind un act de corupție în care se pretinde că a-și fi participat.

Fiind adept la comportamentul bazat pe integritate și transparență, consider că cetățenii, dar și colegii, cei care m-au urmat în acțiunile de combatere a corupției trebuie să cunoască adevărul în acest caz și să rămână determinați de a continua lupta cu corupția și cu cei care nu se pot conforma cu gândul că nu există cale întoarsă la obiceiurile care tolerau și agreau corupția.

Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. În primul rând trebuie de cunoscut că imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10 000 euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova. Imediat după primirea banilor, aceștia au fost depuși pe contul bancar și transferați cumnatului meu în Italia.

Circumstanțele descrise au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane. Pentru a exclude careva interpretări în calitate de persoană vizată voi solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului.

Totodată, în calitate de cetățean voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"