NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Explozie la Bălți. Una dintre victime s-a ales cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului

O explozie puternică a avut loc în această dimineață într-un apartament din Bălți. Trei persoane din locuință au suferit arsuri grave și traumatisme, fiind transportate la spital. Aproape 20 persoane au fost evacuate.

„Probabil vecinul nostru a consumat băuturi alcoolice cu amici sau a adormit cu țigara nestinsă. Inițial vorbeau despre gaz propan butan, dar nu s-a adeverit.”

„S-a îmbătat și a încurcat solventul cu spirtul. A deschis sticla și a aprins bricheta pentru a vedea dacă e tare.”

„Când a explodat s-au spart geamurile. Ușa mea de la primul etaj mai nu a fost smulsă, deși este sigură. Și eu m-am speriat”, au spus vecinii.

Incidentul a avut loc pe strada Strîi din orș. Mai mulți salvatori au intervenit la fața locului.

„La fața locului s-au deplasat două automobile de intervenție, autocisterna și autoscara, în componența a cu opt persoane. La momentul incidentului, în apartament se aflau trei persoane”, a anunțat Alexandru Biciușca, ofițer superior în cadrul Secției Prevenire, DSE Bălți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Bălți, proprietarul apartamentului s-a ales cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului.

„Persoana de 50 de ani a fost internată în secția anestezie și terapie intensivă în stare extrem de gravă, în șoc combustional, cu arsuri de gradul 3A, 3B, pe 97% din suprafața corpului. Cea de-a doua persoană a fost diagnosticată cu contuzie cerebrală, iar a treia persoană de 34 de ani cu combustie puternică de gradul 2, 3A, a antebrațului și a gambei drepte”, a relatat Andreea Galici, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Bălți.

Specialiștii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii deflagrației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"