NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Făleștenii despre primarul lor. Când va veni Severin la covor

Fălești este al doilea oraș unde chemăm primarul la covor. Este vorba despre Alexandr Severin, care conduce cu primăria din anul 2019. Acesta este membru al formațiunii politice „Partidul Nostru”.


În timp ce unii locuitori din Fălești își laudă primarul pentru mai multe realizări, alții spun că orașul nu se dezvoltă.

„Băiat de trebă, nu am ce spune! El multe a făcut! – De exemplu? Iată drumurile le-a făcut, acolo în deal la „pameatnic”. O făcut multe lucruri interesante, eu îl socot băiat de treabă!”.

„Este un primar tânaâr, ambițios, care vine cu multe idei, proiecte. Noi, în comun, mai avem multe treburi”.

„Probleme sunt foarte multe. Ar trebui să se mai uite și pe divale pe încolo”, au spus locuitorii.

Lungimea totală a drumurilor din localitate este de aproape 30 km. Oamneii spun că, în mare parte, acestea necesită reparație. Deși în oraș s-au investit peste 30 de milioane de lei pentru schimbarea apeductului, localnicii susțin că apa care curge din robinetele lor este de proastă calitate.

„Apa nu e potabilă, sunt probleme, dar noi o folosim când nu este alta! Cine mai procură după salarii, cine nu, aceasta este tot!”.

„-Cum e calitatea apei? – E proastă! Noi cumpărăm apă îmbuteliată ca să bem, dar facem mâncare cu apa pe care o avem, din bașne”, au adăugat oamenii.

De mai mulți ani, o problemă este și Piața Centrală din oraș. Oamenii se plâng că nu au unde să își comercializeze marfa, din cauza unui confict dintre administrația publică locală și Cooperativa de Consum din Fălești. Deși primăria declară că teritoriul pieței le aparține, ceilalți susțin că legea e de partea lor.

„Noi o piață normală în raion nu avem, stăm și vindem pe drumuri, pentru că ei nu o pot împărți între dânșii”.

„Eu personal la serviciu am fost bătută chiar la intrare în piață. Asta a fost cu doi ani în urmă, de controlorul acesta Ursache Sergiu. Sunt trei foști polițiști – ei sunt puși ca niște câini”, a declarat Aliona Budurin, șefa Î.M. „Asociația Pieților din or. Fălești”.

–Și cum comentați că vânzătorii sunt bătuți și nu sunt lăsați să intre în piață?

– Eu prima dată aud așa aberație! Și eu v-am mai spus odată ce a zis primarul! Dvs știți viziunea noastră, noi o să luăm piața! Eu m-am uitat la dânsul și a zis că din păcate, nu o să o luați!,  a declarat Oleg Galiț, administratorul Uniunii Cooperativelor de Consum din or. Fălești.

Orașul numără peste 12 mii de locuitori. În Fălești sunt mai mulți agenți economici importanți, printre care și „Fabrica de zahăr Fălești”.

Cum apreciază oamenii activitatea primarului orașului? A reușit Alexandr Severin să facă față tuturor problemelor? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați în cadrul emisiunii „Primarul la covor”.

18 OCTOMBRIE, ORA 14:00, LA PRIMĂRIA DIN FĂLEȘTI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"