NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fanfarele din Glodeni, Drochia, Dondușeni și Briceni au adunat sute de spectatori. Lăutarii au cântat în memoria lui Boris Bodnari

Fanfarele din Glodeni, Drochia, Dondușeni și Briceni au adunat în weekend sute de spectatori. Instrumentișii au evoluat în cadrul „Festivalului Orchestrelor de Fanfară în memoria lăutarului și instrumentistului Boris Bodnari”, plecat la cele veșnice acum 12 ani. Evenimentul a fost organizat în premieră în orașul Glodeni.

„În anul 1996, Direcția de Cultură de atunci i-a propus să creeze o fanfară la nivel rațional și dumnealui a acceptat propunerea. De atunci, raionul Glodeni are o fanfară minunată”, a povestit Vitalina Maican, directorul Centrului de Cultură Glodeni.

La festival a fost prezentă și familia regretatului Boris Bodnari. Văduva lăutarului a fost emoționată până la lacrimi.

„Avem emoții. A fost un soț grijuliu, un tată și un bunel iubitor. A crescut trei copii care îi duc dorul. Îmi pare bine că-i păstrează memoria, pentru că a fost un adevărat om de cultură”, a spus Lidia Bodnari, văduva artistului.

„Boris Bodnari a fost un trompetist, un trombonist emerit la noi în raion și cel care a pus rădăcinile acestui festival”.

„Cred că este cea mai bună oportunitate de a ne manifesta cu colectivele noastre de fanfară. Când auzin despre un festival de fanfare, facem tot posibilul pentru a participa”, a declarat Andrei Arhirii, conducătorul artistic al fanfarei „Hasnaș”, raionul Drochia.

Oamenii s-au bucurat de muzică în aer liber și au petrecut împreună cu familia.

„Foarte bine, suntem foarte bucuroși că și la noi în raion se organizează asemenea evenimente. Mie îmi plac foarte mult fanfarele. Am venit cu surorile, iar nepotul meu cântă aici în fanfare de la Glodeni. Mă mândresc cu el.”

„Un eveniment frumos, bine organizat. Este un prilej de a petrece în aer liber cu familia”, au spus spectatorii.

Invitați speciali au fost Constantin Moscovici și Larisa Ungureanu care au cântat în amintirea lui Boris Bodnari.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"