NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fără iluminat în parcul pentru copii din Bălți. Explicația autorităților

Fără iluminat în parcul pentru copii „Andrieș” din Bălți. Centrala electrică veche cedează și nu reușește să alimenteze tot perimetrul din centrul orașului. Așa că autoritățile au decis să asigure cu iluminat cel puțin, piața „Vasile Alecsandri”. Oamenii se arată îngrijorați de plimbările nocturne, care pot deveni periculoase.

 

„Parcurile sunt niște centre culturale care trebuie să fie iluminate. Acolo unde este lumină, nu sunt crime, de aceea autorităține locale sunt responsabile ca orașul șă fie iluminat, în deosebi parcurile”

„Bineînțeles că este rău, pentru că oamenilor care vor trece pe aici le va fi frică. Acum întunecă foarte repede, sunt oameni care se plimbă.”

„Sunt de părerea că autoritățile trebuie să aprindă lumina în Parc. Lumea nu are pe unde se plimba. Ne roagă să purtăm aceste măști, avem insuficiență de oxigen.”

„Este un parc pentru copii, oamenii se plimbă pe înserate, acum întunecă degrabă. Trebuie să lucreze(nota red. Să ardă luminile), Suntem, totuși, capitala de Nord.”

„Ca un fost militar, aceasta nu este în ordine, cum așa, în Parc să nu fie lumină, cum vor merge oamenii? Să așteptăm un accident?”, au spus bălțenii. 

Potrivit autorităților, centrala electrică din Parcul „Andrieș” este foarte veche, iar tensiunea prea înaltă poate provoca un scurt circuit. În consecință, ar putea fi deconectat tot iluminatul stradal din centrul orașului.

„Acolo, centrala electrică este poziționată sub pământ. Ea este foarte veche, presupun că e la fel de veche precum este și parcul. Atunci când s-a amenajat pentru prima dată parcul „Andrieș”, cablurile electrice au fost instalate. Ele s-au uzat și nu mai sunt bune pentru a fi utilizate. Ele provoacă scurt circuit și întreaga centrală electrică 195  se deconectează, se stinge tot iluminatul stradal chiar din Piața Natională „Vasile Alecsandri”. De aceea, noi am decis să deconectăm parcul, pentru ca să avem luminî în Piață”, a declarat Larisa Bragari.

În contextual pandemiei de Covid, lipsa iluminatului stradal în parcul pentru copii nu ar trebui să deranjeze locuitorii, susțin autoritățile.

„Ieri a avut loc ședința în care a fost luată decizia precum că toate parcurile și terenurile de joacă vor fi inaccesibile pentru exploatare. Din acest motiv, cred că cetățenii vor înțelege această situați. Vor înțelege că în parc este întuneric și nu sunt permise plimbările prin el, în schimb Piața va fi iluminată”, a precizat Larisa Bragari.

Lucrările de montare a unei centrale electrice ar costa prea mult, iar bugetul municipal nu dispune acum de asemenea resurse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata