NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fără marcaje rutiere pe străzile din Bălți. Șoferii bat alarma

Circulație rutieră periculoasă pe străzile din Bălți. Pe unele drumuri, marcajele rutiere sunt aproape invizibile sau nu există deloc. Totul se întâmplă din cauza lucrărilor de reparație a drumurilor, dar și a murdăriei de pe străzi. Oamenii bat alarma și spun că lipsa marcajelor poate duce la creșterea numărului de accidente rutiere, inclusiv cu implicarea pietonilor.


„Drumul este în reparație, cred că din acest motiv(nota red. nu sunt marcaje.), merge lucrul.”

„Unde sunt, pe unde nu-s. Probabil că str.Decebal nu este marcată pentru că nu au reușit până a venit iarna. Este o dezinformare, șoferii nu știu cum să se deplaseze pe benzi. Semnele sunt, însă marcajele lipsesc. Șoferii mai experimentați știu cum trebuie să se deplaseze, dar cei care vin în oraș…”

„ Marcajele rutiere sunt pentru cei care nu pricep, merg ba pe partea stângă, ba pe partea dreaptă, pentru că ei fără marcaje nu pot merge.”

„Este strigent, -De ce? – Pentru siguranța traficului rutier. Cu puțin timp în urmă  nu era nici iluminat stradal pe strada Decebal, cetățenii traversau acea stradă fugind, era strașnic să te deplasezi cu mașina.”

„Pe timp de noapte este dificil să circuli cu autoturismul, fără ca să vezi benzile de circulație. Nu cunoști unde este linie contunuă și unde este cea întreruptă. Oaspeții orașului nu au de unde ști cum e împărțit traseul”, au spus cetățenii.

Autoritățile locale spun că marcajul rutier nu va fi aplicat nici pe strada Decebal, care este încă în proces de reparție. Temperaturile scăzute nu mai sunt prielnice pentru efectuarea unor astfel de lucrări.

„Strada Decebal din municipiul Bălți a fost reparată de către o altă firmă. Dar nu este o dificultate să spun ce se întâmplă în ziua de astăzi. Reparația drumului a fost făcută, însă marcajul rutier nu a fost aplicat până la momentul actual, deoarece temperatura la sol trebuie să fie de cel puțin +10 grade, ceea ce nu este posibil acum”, a spus Iurii Hmarnîi.

Marcajul rutier va fi aplicat tocmai în primăvara anului viitor. De cât va rezista acesta în timp depinde de calitatea vopselei, susțin specialiștii.

„Eu cred și sper că este corect ca la primăvară, atunci când condițiile meteorologice vor permită, să se aplice un marcaj rutier care va rezista cel puțin un an. Depinde ce substanță va fi folosită. Tehnologiile noi, care conțin plastic, rezistă aproape cinci ani de zile, iar o substanță simplă, rezistă până la un an. Totul de pinde de fluxul de autovehicule. Există marcaje care nu se mai văd, aceasta se întâmplă din cauza murdăriei și a colbului care se așează, iar mașinile îl presează”, a declarat Iurii Hmarnîi. 

În orașul Bălți sun 220 km de drum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata