NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fațada unei clădiri din Paris, stropită cu sânge artificial. Ce au vrut să transmită activiștii ?

Activiștii Extinction Rebellion au stropit ieri cu sânge artificial fațada sediului Medef din Paris(Mouvement des Entreprises de France – tr. red.: Mișcarea Întreprinderilor din Franța). Activiștii au încercat să le transmită astfel responsabililor din cadrul organizației că „au mâinile pătate de sânge”, scrie Zugo.md.

Protestul vine după ce mai multe grupuri agroindustriale ar încerca să preseze Guvernul francez și să obțină ridicarea standardelor de mediu ca parte a redresării economice în urma pandemiei. Conform Euronews, manifestanții sunt de părerea că epidemiile și foametea sunt urmări ale problemelor climatice.

Am turnat sânge pe fațadă pentru că am vrut să denunțăm cinismul acestor lobby. Este ceva dramatic. Decesele din cauza crizei climatice încep deja: avem foamete, avem epidemii și, de fapt, acești oameni au sânge pe mâini. Trebuie spus. Pentru că lucrează doar pentru ei, împotriva noastră, au scandat activiștii.

Precizăm că, stropirea străzilor sau clădirilor cu sânge artificial este o practică populară în rândul activiștilor Extinction Rebellion. Evenimente similare au avut loc în SUA și Europa, iar reprezentanții organizației din Moldova au turnat în toamna anului trecut vopsea roșie pe harta Moldovei din PMAN.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"