NordNews
Avem ce spune

VIDEO| „FEE-NORD” din Bălți are un nou director interimar. Cine este Oleg Petelca

Întreprinderea de Stat SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord), care livrează energie electrică pentru consumatorii din 15 raioane din R. Moldova și din mun. Bălți are un nou director interimar. Este vorba de Oleg Petelca, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar și manager de proiecte la Asociația Obștească (AO) „Pro-Business Nord”. Acesta a fost numit în funcția de director interimar până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de director general al instituției.


„Pentru mine, în primul rând, este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o și pe care vreau să o îndeplindesc cu demnitate, să demonstrez că pot face activitatea întreprinderii mai bună, cu rezultate mai bune. Viziunea mea este axată, în primul rând, pe două puncte: primul ar fi focusarea pe activitatea comercială a companiei, și al doilea punct ar fi eficientizarea companiei, sporirea productivității muncii și eliminarea oricărui tip de risipă a resurselor întreprinderii”, a declarat Oleg Petelca, director interimar SA „FEE-NORD”.

Noul director interimar crede că în timpul apropiat, în sectorul energetic vor apărea noi furnizori, iar Societatea pe Acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord” trebuie să-și păstreze poziția de lider pe piață.

„Aceste două puncte despre care v-am vorbit sunt dictate de acea conjunctură pe care o avem acum, adică liberalizarea pieții energiei electrice. Dacă la moment S.A „Furnizarea Energiei Electrice Nord” este lider în regiunea respectivă, în scurt timp vor apărea și alți concurenți și concurența în această zonă va deveni mult mai acerbă. FEE-NORD trebuie să fie gata pentru aceasta”, a adăugat Oleg Petelca.

Potrivit directorului Agenției Proprietății Publice, întreprinderea „FEE-NORD” merită să fie condusă de o persoană calificată în sectorul energetic. Oleg Petelca are o experiență de peste 10 ani de activitate în sistemul bancar. Totodată, acesta s-a manifestat și în calitate de cercetător științific, participând la întruniri științifice și publicând studii și articole despre managementul financiar modern.

„La APP suntem într-o continuă evaluare a performanțelor administratorilor la toate întreprinderile de stat și au fost mai multe întrebări la performanța domnului Gramma. Cred că și publicația dumneavoastră a scris despre niște neregularități la procesul de angajare a dumnealui și luând în considerație că întreprinderea „FEE-NORD” este o întreprindere strategică din sectorul energetic, cred că merită să avem oamenii cei mai bine pregăți la cârma acestor întreprinderi”, a conchis Eugeniu Cozonac, director general al Agenției Proprietății Publice (APP).

Amintim că, fostul director socialist, în vârstă de 27 de ani, Serghei Gramma, și-a prezentat demisia din funcția de conducere a S.A. FEE – NORD „din propria dorință”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"