NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Filat, în fața presei! Ex-premierul spune de ce nu face declarațiile care „să arunce în aer clasa politică” și comentează al doilea dosar

Ex-premierul Vlad Filat a făcut câteva declarații scurte pentru presă, după finalizarea ședinței de judecată de astăzi. Filat a vorbit cu presa în treacăt, or, deși acesta a solicitat să facă declarații pentru mass-media, acest lucru nu i s-a permis, argumentul fiind că acesta ar putea să intimideze martori, scrie tv8.md.
Fostul prim-ministru a fost întrebat de reporteri de ce nu face declarațiile „care să arunce în aer clasa politică moldovenească”, așa cum a promis anterior. Acesta a răspuns: „Dar Dvs. considerați că noi mai avem sistem politic și mai are ce să fie aruncat în aer?..”.
De asemenea, întrebat de reporterul TV8, de ce, în opinia lui, al doilea dosar pe numele său a fost pornit anume acum, Filat a răspuns: „Pentru că avem alegeri…”.
„1200 de zile am stat închis… În fața mai am 68 de luni”, a spus ex-prim-ministrul, în cadrul ședinței de judecată.
Avocatul lui Vlad Filat a solicitat astăzi să fie ridicată excepția de neconstituționalitate pe marginea prevederilor mai multor articole din Codul de procedură penală. Apărarea consideră că există o incertitudine privitor la modul de aplicare a normelor în ședința preliminară.
„Dosarul a fost pornit de un procuror, dar trimis în instanță de alt procuror, fapt ce este o încălcare”, a declarat avocatul Victor Munteanu.
La rândul său, procurorul a spus că cererea de ridicare a excepției de neconstituționalitate este un drept al fiecăruia, dar, chiar dacă va fi admisă cererea, să nu fie dispusă suspendarea procesului.
Vlad Filat este învinuit că ar fi săvârșit infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.
Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

2 Comentarii
  1. realist spune

    Sa putrezesti in puscarie individule! Ai pus tara pe butuci!

  2. Alexei spune

    După ce și-a bătut joc de o țară întreagă, merită să putrezească în pușcărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"