NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fiul lui Ion Ceban se vrea primar în satul Hlinaia din raionul Edineț (P)

După moartea lui Ion Ceban, primarul satului Hlinaia din raionul Edineț, în localitate vor avea loc alegeri locale noi. Unul dintre candidați este chiar Tudor Ceban, fiul regretatului primar, care a asigurat interimatul după moartea tatălui său. Acesta s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 21 noiembrie, fiind susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate.


Tudor Ceban spune că vrea să ducă la bun sfârșit proiectele inițiate de tatăl său și să creeze condiții bune de trai pentru locuitorii din Hlinaia.

„Sperăm să facem schimbări bune pentru localitatea în care locuim. Legate de apă, de canalizare, de multe probleme care sunt în localitatea noastră. Sper că tatăl meu se va mândri cu faptele pe care am de gând să le fac și sperăm să nu-l dezamăgesc”, afirmă Tudor Ceban.

În drumul său spre fotoliul de primar, Tudor Ceban este susținut de colegi, săteni, dar și de soția sa.

„Suntem astăzi aici pentru susținerea soțului, care dorește să candideze la alegerile locale pe data de 21 noiembrie. Soțul dorește ca să facă lucruri frumoase pentru acest sat, să schimbe unele lucruri spre bine”, spune soția candidatului, Violina Ceban, care a venit cu copilul.

Membrii echipei PAS au declarat că Tudor Ceban va avea parte de sprijinul necesar de la Chișinău, pentru a pune în aplicare tot ce și-a propus.

„Noi îl știm în calitate de baiat cu foarte multă inițiativă, un băiat cu foarte multă cumsecădenie, un băiat corect, frumos și care a pus umărul întotdeauna să ajute, să sprijine o echipă”, afirmă deputata Partidul Acțiune și Solidaritate, Veronica Roșca.

„Având sprijinul fracțiunii PAS, având sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate, sprijinul Guvernului, al doamnei președinte, va face lucruri frumoase în localitatea dumneavoastră. Pentru că noi avem primari puțini, dar sunt foarte și foarte buni”, afirmă Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS.

„E un sat de oameni inteligenți care știu să facă alegeri corecte din prima”, adaugă Veronica Roșca.

Candidatul se bucură de susținerea oamenilor. Sătenii spun că Tudor Ceban are toată energia și entuziasmul de care trebuie să dea dovadă viitorul primar.

„Am venit să înaintăm un băiat bun la funcția de primar. Ne așteptăm la susținerea din partea partidului PAS.”

„Problemele sunt ca peste tot, în toată Moldova: drumuri, canalizare, apă, salarii.”

„Am venit să ne alegem primar, nou, tânăr, deștept”, spun localnicii.

„Văd în domnul Tudor un băiat cu perspectivă. Eu am venit la dumnealui, când mi s-a defectat aragazul. Nu a durat mai mult de două, trei zile și el mi l-a adus. Și el cu atâta dragoste și cu atâta dăruire a făcut-o, că eu am încredere deplină în dumnealui”, susține Angela Caușan, directoarea grădiniței din sat.

„Sunt foarte mulțumită de el, cât timp a fost interimar, pentru că ne-a ajutat cu toate cele, și cu legume, și cu fructe, și ce ne-a trebuit în grădiniță. Ne-a ieșit la toate în întâmpinare”, spune șefa de gospodărie la grădinița din sat, Valentina Dulap.

Satul Hlinaia din raionul Edineț numără aproape 2000 de locuitori.

 

P.

Acest material a fost achitat din fondul electoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata