NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Florile aduc bani. Cum o familie din Sîngerei a pus pe roate o afacere profitabilă

Pasiunea pentru flori a devenit o afacere profitabilă pentru familia Erhan din satul Dobruja, raionul Sîngerei. Acum 12 ani au construit o seră în care cresc flori în ghiveci. Pe cât este de frumoasă afacerea, tot pe atât de dificilă. Soții își petrec mai tot timpul în seră.

Împreună cu soțul suntem absolvenți ai Universității Agrare. Nici nu a fost altceva planificat, adică alt domeniu. Era floricultura de bază și atât, nu am avut alt plan de afaceri, a spus Ina Erhan.

Visul Inei a devenit realitate grație Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți, unde a primit consultanță cum să facă business.

N-aș spune că este vorba doar de suport financiar, fiindcă câteodată mai avem nevoie și de suport moral și de susținere, fiindcă nu tot timpul suntem încrezuți că vom reuși, a spus femeia.

Ina Erhan a participat în cadrul proiectului Digital Women Center, unde a beneficiat de un grant. Banii obținuți i-a investit în modernizarea serei.

Am beneficiat de un grant în valoare de 20 de mii de lei, a fost și contribuția noastră. Am reușit să cumpărăm și să instalăm niște aeroterme și deja a fost instalat tot ce ține de căldura care ne va apăra plantele în perioada iernii, a adăugat antreprenoarea.

Antreprenoarea intenționează să-și extindă afacerea și să mai construiască o seră pentru flori.

Noi ajutăm femeile să devină mai active, să se implice în rezolvarea problemelor la nivel local, să se implice în luarea deciziilor și cel mai important, să devină independente financiar, deoarece având o stabilitate financiară, mai multe femei își vor construi cariera profesională acasă, a spus Tatiana Puga, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți.

Femeile dintotdeauna au avut nevoie de suport, instruire, consultanță tocmai pentru a le dezvolta abilitățile, cunoștințele, competențele de care au nevoie, inclusiv pe partea de a deschide o afacere, a menționat Elena Bordianu, Formatoare în cadrul Asociației Femeilor de Afaceri.

În Republica Moldova, 34% dintre întreprinderile mici și mijlocii sunt administrate de femei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata