NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Foști și actuali deputați au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din Bălți

Politicienii, foști și actuali deputați, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Zeci de oameni s-au adunat în fața primăriei de Bălți, pentru a marca 30 de ani de independență a Republicii Moldova.

De dimineață, deputații în Parlamentul Republicii Moldova, Liliana Grosu și Boris Marcoci, au felicitat locuitorii din Bălți, urându-le curaj și perseverență.

 „În primul rând, felicitări țară, felicitări Moldova, felicitări cu această frumoasă zi, Ziua Independenței. În anul 1991 toți au pus inima și pieptul pentru această Independență. Noi vom face tot posibilul ca această țară să fie Independentă mereu,”  a declarat Boris Marcoci, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

 „Eu doresc tuturor optimism, curaj și perseverență, ca să reușim să construim un stat bun pentru toți omenii acestei țări, un stat în care să domine dreptatea și legea, le-a urat oamenilor deputata în Parlament Liliana Grosu.” 

La eveniment au fost prezenți și foștii deputați Arina Spătaru și Alexandr Nesterovschi.

 „Pentru mine, la moment, Republica Moldova este o tânără doamnă care a avut o experiență de viață destul de complicată, care a trecut prin război, migrație sărăcie și oligarhi, Arina Spătaru, a spus Arina Spătaru, ex-deputat în Parlament.

 „Noi toți iubim țara noastră Moldova și de aceea, vreau să urez tuturor moldovenilor și bălțenilor: sănătate, prosperitate și bunăstare,Alexandr Nesterovschi, ex-deputat în Parlament.

Oamenii spun că s-au lăsat copleșiți de amintiri.

 „Acum îmi amintesc de sentimentele din primii ani când am obșinut Independența când toată Moldova era în picioare și scandala cuvântul Independență.” 

Bălțenii cred că țara noastră mai are mult de lucru, iar în acești 30 de ani de independență s-a făcut prea puțin.

 „Astăzi se împlinesc 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova și o simțim încă firavă, simțim că este loc de mai bine în țara noastră, pe toate aspectele: politic, social, economic.” 

 „Pentru mine independența înseamnă mulți oameni curajoși, care au luptat pentru a o obține și înseamnă un efort continuu, zi de zi, pentru a o păstra și pentru a arăta că într-adevăr ne iubim Patria.” 

Declarația de Independentă a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, la 27 august 1991.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata