NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fostul deputat, Ion Mărgineanu, a lansat la Bălți cărțile„Traseul Centenarului Marii Uniri” și „O mireasă pentru tata”

Fostul deputat și unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, a lansat la Bălți două cărți. Este vorba despre jurnalul de drum „Traseul Centenarului Marii Uniri” și o dramă optimistă, aproape adevărată, precum spune scriitorul, „O mireasă pentru tata”.

 Am venit la dumneavoastră cu toată sinceritatea, pentru a face bine și dacă am să reușesc să plecați mulțumiți de aici, voi fi și eu mulțumit”, a spus fostul deputat, Ion Mărgineanu.

„Traseul Centenarului Marii Uniri” descrie călătoria lui Ion Mărgineanu din 2018, de la Bălți până la Alba Iulia. Profesorul de aproape 80 de ani, a mers pe jos 520 de kilometric pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri.

Sunt clipele pe care le-am trăit pe parcursul unei luni, ba chiar mai mult. Nu doar pe traseu am avut evenimente foarte importante pentru mine, dar și pentru cei care m-au susținut  Dacă vreai să faci ceva, Dumnezeu te ajută”, a spus fostul deputat, unul dintre semnatarii Declarației de Independență a RM, Ion Mărgineanu.

Cea de-a doua carte, este o încercare de a readuce în lume aspirituală a oamenilor, valorile creștine, cele ale familiei, ale relațiilor dintre soți, copii și părinți, povestește scriitorul.

Cealaltă carte se cheamă „ O mireasă pentru tata” Am avut niște moții deosebite, retrăiri sufleteștiși m-am gândit să scriu. Și le-am așternut pe hârtie acele gânduri”, a menționat fostul deputat, unul dintre semnatarii Declarației de Independență a RM, Ion Mărgineanu.

Lansarea a avut loc într-o zi simbolică. La 3 martie se împlinesc 102 de ani de la momentul în care Zemstva din Bălţi a decis înunanimitate votarea unei scrisori către SfatulȚării, în numele reprezentanților din tot ținutul, în care își manifestă dorința de revenire la patria mamă.

 Am ales anume ziua de 3 martie pentru că această zi nu putea să treacă neuitată fără un astfel de eveniment. Prezentarea acestor cărți pentru Bălți, care urmează să fie transmise tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul nostru. În cartea „Calea Centerarului Marii Uniri” mă regăsesc și eu în anumite secvențe, poze, evenimente. Eu nu puteam să nu mă implic”, a spus liderul Organizației Teritoriale PUN Bălți, Sergiu Burlacu.

Scrierile lui Ion Mărginenau au stârnit admirație și curiozitate în rândul cititorilor.

M-a impresionat tăria lui de caracter, m-a impresionat observațiile dumnealui, care ne arată că suntem un popor plin de demnitate, ospitalier, săritor la nevoie, am primit o plăcere deosebită de la această lansare de carte.
Este un domn demn de urmat, el chiar ne-a dat de înțeles că trebuie să fim mai buni unii cu alții, mai mărinimoși, cu credință în Dumnezeu și suflet.
Chiar am rămas surprinsă, am să citesc cartea, mii foarte interesant să vad cum a parcurs el acest drum și am impresii foarte bune”, au povestit cititorii.

Cărțile „Traseul Centenarului Marii Uniri” și „O mireasă pentru tata” au ajuns pe rafturile Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și la mai multe instituții de învățământ din oraș.

1 Comentariu
  1. […] Fostul deputat și unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, a lansat la Bălți două cărți. Este vorba despre jurnalul de drum „Traseul Centenarului Marii Uniri” și o dramă optimistă, aproape adevărată, precum spune scriitorul, „O mireasă pentru tata”, potrivit Nord News. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata