VIDEO | Fostul primar al satului Drepcăuți își face mendrele din nou. Ghenadie Ioxa a vrut să deposedeze mai mulți oameni de recoltă, însoțit de mascați

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fostul primar al satului Drepcăuți, raionul Briceni, Ghenadie Ioxa, își face din nou mendrele. Însoțit de mascați și polițiști, acesta a spart deja pentru a treia oară lacătul depozitului arendat de „Farm Agro Prim”, companie care are un contract de colaborare cu SRL „Drebozaci”,  în gestiunea căreia sunt loturile de teren ale peste o mie de țărani. 

Nu este clar de ce Ghenadie Ioxa a fost însoțit de mascați. Cert este că aceștia au stat chitic în autoturism în timp ce reporterii nordnews au încercat să obțină un comentariu de la ei.

Ghenadie Ioxa a evitat să comenteze acțiunile sale.

„– Nu răspundeți la întrebare? Eu n-am… Da cine tu ești, anchetator sau cine?– Nu, eu sunt presa și eu vă întreb ce se întâmlă aici, pentru că lumea s-a adunat. – Dumnevoastră sunteți televiziunea bandiților,” a spus Ghenadie Ioxa, fost primar al satului Drepcăuți.

Și reprezentanții forțelor de ordine s-au limitat în declarații.

„Poliția menține ordinea publică, nimic mai mult. Scuzați-mă, dar asta este situația.”

Acum mai bine de o lună, Ghenadie Ioxa, împreună cu câțiva cotași de-ai săi, au ridicat abuziv aproape 200 de tone de grâu, aducând SRL „Farm Agro Prim”,  un prejudiciu de peste 400 de mii de lei. Chiar și așa, oamenii susțin că mai vor recoltă.

„Avem răsărită de luat, avem porumb de luat, avem grâu de luat. Nu am luat tot odată, ” strigă susținătorii lui Ioxa.

Cotașii de la SRL „Drebozaci” spun că Ghenadie Ioxa manipulează cu oamenii.

„Domnul Ioxa cu comanda lui a venit și a demolat odată gardurile și lacătele și a furat. El nu a primit, dar a furat. Și azi, din nou a venit la furat.”

„Ne-am adresat și la președintele țării, la Igor Dodon, la toți și la trei zile a fost poliția de partea noastă și ne-au apărat și acum vedem mascați, vedem mașina de poliția care îi apără din nou. De ce nu vin ca lumea, când se dă pâine, se dă ce am recoltat. Vină ca un om și ia! Nu! A venit odată și a furat 200 de tone de grâu. A întrat a două oară, a stricat gardurile, a stricat tot. Răsărita a furat-o. Acum el mai vrea, dar nu se ajunge.”

Părtașilor lui Ghenadie Ioxa  le este frică de acțiunile acestuia.

„Nu sunt eu responsabil de acțiunea fiecarui om.- De ce sunteți dvs. responsabil?  – Mie mi  s-a împuternicit să transmit tehnic ceea ce a fost ridicat sechestrul de pe marfa, producția care se află în depozitele respective, să transmit la cotașii aceștia care au înaintat o astfel de cerere organelor competente, atât. Eu sunt doar administratorul tehnic, o persoană tehnică, ” a declarat Andrei Gherman, executor judecătoresc.

Reprezentanții SRL „Farm Agro-Prim” spun că Ioxa duce o campanie de intimidare, folosind forțele de ordine în interesele proprii.

„El duce lume în eroare, de parcă noi suntem niște infractori și nu dorim să le plătim oamenilor plata pentru arenda terenurilor, ” spune Sergiu Melnic, reprezentant SRL „Farm Agro-Prim”.

Mai mult, din cauza că Ioxa vrea să-și satisfacă pretinșii săi cotași, alți peste 900 de oameni riscă să primească plăți reduse.

Toți cotașii primesc conform contractului, este stipulat 600 de kg de grâu, 50 de kg de floarea soarelui și 15 kg de zahăr. Ei, prin intermediul lui Andrei German, care a fost pus tot de Ghenadie Ioxa ca administrator la firma „Drebozaci”, care se află în  insolvabilitate, a emis un  ordin intern precum că administratorul permite ca oamenii să-și ia plata de arendă cu mult mărită, pe când alți peste 900 de oameni, adică de trei ori mai puțin trebuie să ia, ” a adăugat Sergiu Melnic.

La scurt timp după spargerea lacătului, fără a explica nimic, Ghenadie Ioxa, împreună cu cei peste 70 de susținători s-au făcut nevăzuți. Aceștia au plecat fără a lua nimic din depozit.

Amintim că, la comanda lui Ghenadie Ioxa, care de ani buni încearcă să acapareze în mod fraudulos aproape 900 de ha de pământ, a fost creat un dosar penal pe numele companiei „Drebozaci”.

 

 

  • Toti acesti hoti sunt condusi Ioxa Ghenadie si toti functionarii primariei scosi in concediu pe cont propriu, au incuiat Primaria si la furat din depozite! !!!??? Ioxa impostorul continua sa posede stampila primarieI si nu vrea sa o predea noului primar ales. Ce organe de stat nu au fost sesizate toti se eschiveaza de luat masuri „nu sunt in competenta lor”.Cum se poate asa ceva de tolerat???Toti functionarii de stat primesc salariii si nimeni nu hotareste nimic?!?

leave a reply