NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Fotbalul apropie. Tinerii din satul Sireți, raionul Strășeni, au jucat un meci amical cu angajații primăriei

Fotbalul apropie. Tinerii din satul Sireți, raionul Strășeni au jucat un meci amical cu angajații primăriei. Astfel, organizatorii evenimentului și-au propus să creeze un dialog mai eficient între autoritățile locale și tineri, dar și să sporească gradul de implicare a acestora în procesele decizionale.       

 „Ca un arbitru cred că cel mai important trebuie să fie o părere echidistantă față de ambele echipe. Chiar dacă am careva simpatii față de echipa de tineret, voi încerca să arbitrez acest joc într-un mod respectuos, sincer și corect, iar cea mai puternică echipă sper să câștige”, a spus Cristian Slobodeaniuc, membru de proiect „Tinerii Pentru Buna Guvernare”.

Primarul spune că a acceptat provocarea și speră că grație unor astfel de activități, tinerii din Sireți vor fi mult mai activi.

„Nu a fost o decizie grea, deoarece permanent încercăm să desfășurăm diferite activități cu tineretul și sper că această activitate pe care o organizăm, astăzi, împreună cu colegii va fi o inițiativă de a implica și mobiliza și mai mult tinerii”, a declarat Leonid Boaghi, primar.

Angajații primăriei recunosc că demult nu au jucat fotbal, dar vor să o facă de dragul tinerilor, pentru a promova împreună un mod de viață sănătos.

Pentru mine este prima oară când joc fotbal, de mult nu m-am ocupat cu sportul, în special ce ține de fotbal, dar încercăm să fie totul bine”, a spus Veronica Vrînceanu, Coordonator artistic la Casa de Cultură.

Este o inițiativă bună și cred că trebuie să ieșim cu propunerea să facem mai des, o dată pe lună să ieșim, să alergăm. Tineretul în sat este mult și nu trebuie să stea doar acasă în calculatoare, dar să alerge, să facă sport”, a spus Ion Rădvan, lucrător bancar.

Meciul amical s-a încheiat cu scorul 7-5 în favoarea autorităților locale.

„Între experiență și entuziasm a câștigat experiența, așa că felicitări echipei și iată un premiu pentru echipa câștigătoare și un val de aplauze”. 

„Cam greu pentru anii noștri dar a fost un meci foarte frumos o să mă bucur că tineretul a reușit să ne obosească așa de tare”.

„Jocul a fost amical, nu a  fost concurență multă, ca orice om care pierde – regretăm. –A fost greu? –Nu”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Sporirea transparenței Primăriei în mediul online și promovarea implicării tinerilor în Satul Sireți”, implementat de către Inițiativa „Tinerii pentru Buna Guvernare”, cu susținerea Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

„Inițiativa Tinerii prin Buna Guvernare, prin acest proiect pe care îl implementăm în localitatea Sireți, urmărește să ajute la stabilirea unui dialog între tineri și primar sau ceilalți angajați ai primăriei. Astfel, noi ne propunem să consolidăm implicarea tinerilor în procesele civice și inclusiv în tot ce ține de procesele bugetare”, a declarat Victoria Nemerenco, manager proiect „Tinerii Pentru Buna Guvernare”.

„Nu are sens să construim un sat atât timp cât nu sunt tineri și nu va avea cine să utilizeze toate aceste rezultate sau aceste produse, aceeași canalizare, aceleași parcuri dacă nu sunt tineri, atunci pentru cine să construiești? Respectiv, noi prin aceste acțiuni încercăm să integrăm tinerii în viața social politică, economică a localității, fiindcă trebuie să asigurăm un viitor satului”, a adăugat Leonid Boaghi, primar.

În cadrul aceluiași proiect, tinerii urmează să muncească cot la cot cu autoritățile locale.

Până la sfârșitul proiectului urmează să desfășurăm și Ziua Salubrizării în care mai mulți tineri decât cei care vor juca astăzi, urmeză să participe la curățarea localității Sireți. Totodată, urmează să desfășurăm un miniproiect „Angajatul Primăriei”, pentru o săptămână, în care cinci tineri vor veni zi de zi la primărie, pentru câteva ore, alături de ceilalți angajați ai primăriei, alături de primar”.

Scopul proiectului este consolidarea transparenței procesului decizional din cadrul Primăriei satului Sireți, dar și crearea unui dialog constructiv între primărie și tinerii din localitate.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata