NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Frăția nu se măsoară în lozinci. Județul Bistrița-Năsăud a donat 90 de mii de euro pentru renovarea liceului „V. Coroban” din Glodeni

Județul Bistrița-Năsăud din România a alocat 90 de mii de euro pentru finalizarea lucrărilor de renovare al Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni. Renovarea instituției de învățământ a început în anul 2018, când Banca Mondială a alocat în acest sens aproape 12 milioane de lei, în cadrul reformei educației în Republica Moldova.


„Astăzi a fost votat acordul de finanțare între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Raional Glodeni, în valoare de 90 de mii de euro”, a declarat Ion Cojocari, Președintele Raionului Glodeni.

Fondurile alocate de Banca Mondială nu au fost suficiente, așa că prietenii de peste Prut au venit în ajutor. În 2019, județele Bistrița-Năsăud și Prahova au alocat deja circa 1,8 milioane de lei, iar anul trecut, și Consiliul Raional Glodeni a venit cu o contribuție de 600 de mii de lei.

„Vom finaliza aceste lucrări de reparație și toți beneficiarii se vor bucura de săli amenajate, laboratoare dotate de fizică, de chimie, de biologie”, a spus Eugenia Fortuna, director-adjunct la LT „Vasile Coroban”.

În liceu învață 560 de elevi. Până în anul 2019, aceștia își petreceau orele în două schimburi, așa că locuitorii sunt bucuroși de noile condiții create.

„Foarte bine. E un ajutor bun, e frumos. Am învățat acolo, e frumos.”

„Este liceul „Lev Tolstoi”, școala nr.2, care nu a primit nimic, dar acolo este totul și ei mai alocă. Nu e corect. Mulțumesc pentru acest ajutor, dar nu trebuie să uităm de școala nr. 2.”

„E bine că ajută, e o veste bună. Ne ajută pe noi, întreaga Moldovă. Politica trebuie să fie separată de oameni, de copii, mai ales de copii. Trebuie să creăm viitorul copiilor noștri. Îmbunătățirea acestor condiții, de exemplu la  școală, este o veste bună”, au spus oamenii.

Acum va fi reparat I etaj al blocului A. Lucrările ar urma să fie date în exploatare până pe 1 septembrie, atunci cânt elevii vor reveni la ore.

„Vrem să identificăm resurse pentru a repara și moderniza alte două licee din raionul Glodeni. Este vorba despre liceul cu predare în limba rusă „Lev Tolstoi” și  liceul din comun Balatina”, a adăugat Ion Cojocari, Președintele Raionului Glodeni.

Acordul de cooperare între raionul Glodeni și județul Bistrița-Năsăud a fost semnat în anul 2017.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"