NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Furau în plină zi. Trei indivizi, reținuți în timp ce se pregăteau de o nouă spargere

În doar două luni, trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, ar fi comis cinci furturi din locuințe în Chișinău și raionul Hîncești. Potrivit oamenilor legii, bănuiții ar fi acționat fără frică pe timp de zi, dar și noaptea. Aceștia ar fi intrat în locuințe prin forțarea ușilor, în momentul când stăpânii nu erau acasă și ar fi furat bijuterii, tehnică de calcul și bani. Prejudiciul cauzat victimelor a fost estimat la aproximativ 625 de mii de lei.

Ultimul caz răsunător a fost înregistrat în noaptea de 3 iunie, când cei trei tineri ar fi pătruns într-o gospodărie din raionul Hîncești și ar fi furat un automobil.

Suspecții au fost reținuți în moment ce pregăteau un alt furt dintr-un apartament din Chișinău. Unul dintre cei implicați este și tânărul de 22 de ani din municipiul Bălți, care a evadat la 18 mai din sala de ședință a Judecătoriei Soroca, sediul Florești.

În timpul perchezițiilor, la domiciliile bănuiților polițiștii au găsit și ridicat telefoane mobile, cartele SIM, bijuterii din aur, cheia și documentele automobilului furat, dar și o rangă metalică cu care aceștia comiteau furturile.

În prezent, oamenii legii documentează și alte două persoane care ar fi implicate în schema infracțională.

Cei trei tineri au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt, dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă până la cinci ani de pușcărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"