NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Furtuna a scos din rădăcini mai mulți brazi la Drochia.  Aproape 100 de localități au rămas fără curent

Furtuna violentă de azi a scos din rădăcini mai mulți copaci în satul Pelinia, raionul Drochia. În parcul central din localitate, tre brazi de aproape jumătate de secol, au fost doborâți de vânt. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Copacii sun bătrâni. Acești uscați nu au fost doborâți, dar cei verzi. Vântul i-a scos din pământ cu tot cu rădăcini. Nu erau îngropați adânc, ca pomul de măr, iată de ce i-a doborât, a spus un martor.

De asemenea, rafalele de vânt puternic au produs și nori de praf, care au îngreunat circulația rutieră.
VO Rafalele puternice de vânt au lăsat astăzi fără curent electric aproape o sută de localități din raioanele Florești, Edineț, Criuleni, Cimișlia, Orhei, Telenești, Călărași, Anenii Noi, Hâncești, Râșcani, dar și din municipiul Chișinău. Furnizorii de energie electrică au anunţat că vor lucra pe parcursul zilei pentru restabilirea reţelelor.
Rafalele de vânt au deteriorat şi acoperișul unui bloc de locuit cu cinci nivele din municipiul Ungheni. De asemenea, 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți, iar gardul din jurul patinoarului din Bălți a fost doborât.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"