NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Gimnaziul din Flămînzeni, Sîngerei, aproape renovat. Ce s-a făcut cu 17 milioane de lei

Condiții mai bune de studii pentru aproape 300 de elevi. Grație Uniunii Europene, lucrările de eficientizare energetică a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din Flămînzeni, raionul Sîngerei, sunt pe ultima sută de metri. În cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice” au fost montate geamuri și uși noi, clădirea a fost izolată termic și dotată cu panouri solare.

„În urma implementării proiectului s-au schimbat foarte multe. S-au izolat pereții, s-a schimbat acoperișul. Au fost montate rețele electrice, rețele de ventilare și alimentare cu apă. Ca urmare a implementării măsurilor de eficiență energetică, elevii și angajații instituției vor benificia de condiții de educație îmbunătățite, dar și de un mediu de studiu confortabil”, a declarat Lilia Cumpătă, directoarea Gimnaziului „Iurie Boghiu”.

Costul total al lucrărilor este de 17,4 milioane de lei, dintre care 218 mii de lei au fost alocați de Consiliul Raional Sîngerei.

„E cald, e luminos. Copiii au condiții favorabile, chiar foarte bune pentru a activa.  Am îndurat și frigul, au fost perioade când era rece, dar acum e cald și bine. Mulțumim mult Uniunii Europene pentru ajutorul acordat”, a spus Aliona Munteanu, învățătoare.

„Implementarea acestui proiect este de a face mai mult cu mai puțină energie electrică. La noi la școală au fost instalate panourile solare care vor produce energie electrică și care va contribui la diminuarea cheltuielilor pentru energie electrică”, a menționat Valentina Gîrbu, învățătoare.

În prezent, cei aproape 300 de elevi ai gimnaziului Iurie Boghiu au acces la apă caldă. Grație proiectului, la fiecare etaj al instituției au fost construite blocuri sanitare moderne.

„Noi suntem mulțumiți de cum decurg lucrările la noi în instituție. Sunt deja schimbări considerabile în aspectul ei.  Suntem mândri și încântați că putem învăța într-un astfel de gimnaziu, care consider că este un model pentru țara noastră”, a adăugat Maria Gobjilă, elevă.

„Acest proiect este unul foarte necesar. Grație Uniunii Europene acum avem un gimnaziu modern pe care-l frecventez cu drag și sunt mândră că învăț aici”, a conchis Parascovia Bușanu, elevă.

„Băile au fost renovate. Suntem foarte mulțumiți pentru că nu va trebui să pierdem mult timp pentru a ne deplasa de la un etaj la altul.  La orice etaj va fi apă caldă și apă rece”,  a spus Andreea Ungureanu.

Lucrările vor fi date în exploatare în luna decembrie a acestui an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"