NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Glodeni: Și-a filmat cumnata beată și mizeria în care-și crește cei patru copii

O femeie din satul Limbenii Vechi, raionul Glodeni își acuză cumnata că ar face abuz de alcool și nu ar avea grijă de cei patru copii ai săi. Acuzațiile sunt însoțite de o înregistrare video, apărută pe internet acum câteva zile.


În imagini se observă mizerie, cei patru copii umblă prin casă pe jumătate dezbrăcați, iar în frigider nu este nimic de mâncare. Ruda familiei își ceartă cumnata pentru că nu are grijă de copii și că bea prea mult alcool.
 

Eu, când am intrat, tu dormeai. Uite, ce mizerie e în casa aceasta. Ce mănâncă copiii aceștia? Iată, sticluța cu vin este, ai termiant-o. Las-o să vină, să vadă, spune cumnata

Mama copiilor spune că imaginile care au apărut pe internet au fost filmate acum aproape trei luni. Mai mult, ea recunoaște că a consumat alcool în seara acelei zile.
 

Da, eu eram servită, nu neg. Am venit cu soțul de la vecină. Eun am servit acolo, iar el a venit și s-a culcat, era obosit după lucru. Nu am reușit să fac curat și era dezordine, povestește mama celor patru copii.

 
Mama copiilor susține că își îngrijește odraslele, doar că are nevoie de ajutor.
 

Copiii au haine și încălțăminte. Am avea nevoie de produse alimentare. Eu cheltui pe ei 2 mii de lei pe lună. Grădinița o plătim pentru doi copii, s-a justificat femeia.

 
Întrebată de unde are vânătăi sub ochi, femeia a negat faptul că ar fi fost bătută de soț.
 

Tăiam lemne, și m-am lovit cu un lem în frunte. Iată de ce sunt vânătă sub ochi.

 
Contactată telefonic, cumnata femeii, a spus că filmările au fost făcute în luna noiembrie, anul trecut. A decis să le posteze pe internet abia acum, pentru a sensibiliza autoritățile și pentru a-și proteja nepoții.
 

Ea nu este o mamă responsabilă, copiii trebuie luați de la ea pentru că este alcoolică. De multe ori, copiii sunt lăsați singuri în casă. Ea, practice, bea alcool non-stop, copiii nu au ce mânca, sunt neîngrijiți, copiii sunt în pericol. 01.30

 
Oamenii din sat spun că părinții celor patru copii fac abuz de alcool și nu au grijă de micuți.

 Băutura e de vină. Beau și nu au grijă de copii. Dacă nu ar fi băutura, ar fi bine. De 25 de ani lucrez aici și văd, dacă nu ar fi băutura, ea ar avea grijă de copii.

 
Reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Glodeni, susțin că merg des să viziteze familia și că îi acordă tot ajutorul necesar.

 Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, în anul 2019, a inclus familia dată în serviciul sprijin familial, unde li s-a acordat un sprijin de 8 mii de lei pentru ca să-și cumpere careva bunuri în casă. La moment, familia data, beneficiază de de ajutor social, a declarat Ion Crudu Șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Glodeni

 
Mama celor patru copii este însărcinată cu al cincilea.
 
 
 

2 Comentarii
  1. Carina spune

    Ea îşi bate joc de copiii aceştea,mereu au fost dezbrăcați,flăminzi,murdari.
    O data iam dat baiețelului mai mic o plăcinta,sărmanul mînca şi plîngea,mi se rupea sufletul de durere.

  2. Diana spune

    Nu face statul nimic pentru așa familii, mai bine zis pentru copii. Că le-au dat bani Asistenta Socială, pai părinții poate s-au dus și i-au dat pe băutură, cine știe. Autoritățile se vor autosesiza abia după ce se va întâmpla vre-o nenorocire cu vre-un copil, doamne ferește, și după aia vor căuta să învinovățească părinții, pentru că nu au avut grija de copii. Așa s-a întîmplat și la Cobani, tot în r.Glodeni, anul trecut, familie, cu patru copii, cel mai mic de maxim 3 luni, a murit de foame, pentru că mama era tot timpul beată și nu-l hranea la timp. După ce s-a întîmplat tragedia i-au luat ceilalți trei copii, și urma să fie judecată. Dar de ce trebuie sa se ajungă pina aici? Mai bine ar aloca statul niste bani pentru că sa pună gratis sterilete la așa femei, că sa nu mai aducă pe lume copii, care mor de foame, de frig, sau se chinuie că nu sunt îngrijiți cum trebuie. Păcat de copilași, au avut marele nenoroc sa se nască în Moldova!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata