NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Havuzul din Bălți, reparat cu 3 milioane de lei, vandalizat

Renovat recent cu trei milioane de lei, havuzul din centrul orașului Bălți este din nou în reparație. Din cauza că mai multe plăci de faianță care acoperă havuzul au căzut, muncitorii au ieșit să le instaleze din nou. Unii oameni acuză autoritățile de irosirea banilor publici. În același timp, administrația primăriei, dar și muncitorii susțin că havuzul a fost vandalizat.

„Au fost lovite. Ele au clei, uitați-vă ele au fost lovite, noi le-am scos și ele sunt pline de clei”, a comentat un muncitor. 

Locuitorii sunt indignați de acțiunea vandalilor, mai ales că, nu demult aceștia au rupt felinarele și băncile de pe Aleea Clasicilor din oraș.

„Sincer să vă spun, nu se merită deoarece oamenii în ziua de azi sunt foarte răi, nu prețuiesc ceea ce se face, chiar și terenul de joacă pentru copii. Totul strică, într-adevăr. Ei sunt bravo, dar nu se merită.”

„Eu cred că nu este normal, toți doresc să se folosească, copiii mereu sunt aici. Cred că pentru toți este interesant și distractiv. Când este foarte cald, aici te mai răcorești, mai ales că acum l-au iluminat”, au declarat bălțenii. 

Pe de altă parte, unii locuitori cred că autoritățile locale au cheltuit prea mult pentru reparația proastă a havuzului.

„Nu s-a meritat, havuzul acesta cum nu a lucrat așa și nu lucrează. Vizual este bine, dar nu ne bucură havuzul când toate drumurile sunt urâte, nu prea ne bucură un havuz care are trei fumuri. Poate pentru copii este captivant și interesant, dar acesta nu lucrează. Și banii unde sunt?”

„Nimic bun. Pur și simplu el nu îi frumos și eu nici nu l-am văzut lucrând. Acesta nu-i frumos, îmi este interesant unde-s banii”, au spus oamenii. 

Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin spune că faința a fost dată jos de persoane necunoscute, iar primăria nu achită niciun leu pentru reparația repetată a havuzului.

„Cineva a săvârșit un act de vandalism, cineva intenționat a stricat faianța, cu un topor sau cu un ciocan. Au dezlipit faianța, iar agentul economic, din resursele financiare proprii a renovat faianța, pentru a-l readuce la imaginea inițială”, a declarat Nicolai Grigirișin, viceprimarul de Bălți.

Havuzul din centru municipiului Bălți a fost dat în exploatare în luna iulie 2020. Pentru reparația acestuia s-au cheltuit peste trei milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata