NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Hectare de pădure și pășuni, nimicite de flăcări în nordul R. Moldova. Oamenii au sărit să stingă incendiul

Aproape opt hectare de pădure și pășuni au fost nimicite de flăcări în nordul R. Moldova. Incendiul a izbucnit lângă satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni. Potrivit experților, flăcările au fost provocate de secetă și ar fi pornit de la o sticlă aruncată la gunoiștea de lângă localitate.

Timp de două ore, două echipaje de pompieri au luptat cu flăcările.

„După cum spun cei de la Situații Excepționale, posibil că focul a izbucnit de la o sticlă înfierbântată de soare și vegetația uscată. S-au implicat și agenții economici din localitate, unii cu cisternele cu apă, unii cu tractoarele, cu excavatorul. Într-un final, am reușit să stingem incendiul și să oprim arderea vegetației”, a declarat primarul, Anatolie Gnatiuc.

Inițial, localnicii au încercat să oprească incendiul cu propriile forțe, însă flăcările s-au răspândit cu repeziciune.

„În jurul orei 12.00 am observant să iese fum de la gunoiște. Când am ajuns la fața locului, am încercat cu forțele proprii să stingem incendiul. Când am văzut că nu reușim, am fost nevoiți să apelăm 112 și au venit pompierii de la Glodeni. După aceea a venit și pompierii de la Bălți”, a spus pădurarul.

„M-a sunat cineva din sat și mi-a zis care-i problema. S-a aprins gunoiul și pădurea. Am intervenit rapid, am intervenit cu tehnică, un tractor cu plug, eam trimis și xcavatorul la fața locului, ne-am isprăvit foarte bine. Cu părere de rău, din cauza secetelor, incendiile sunt mai multe cu fiecare an. Se aprind și pădurile, pentru că e foarte mare uscăciune”, a menționat agentul economic.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă pentru o mare parte din teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteo este valabilă până astăzi, 29 august. Mâine, meteorologii transmit temperaturi de pân la 30 de grade și ploi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"