NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Hoții de piese auto au spart peste 200 de mașini la Bălți

Hoții de piese auto prind curaj la Bălți. Pe parcursul a doar două luni, polițiștii au înregistrat peste 200 de cazuri de furturi de piese de automobile. Acestea reprezintă 72 la sută din numărul total de infracțiuni comise în primele două luni ale anului curent.


Ina Solotcaia din Bălți s-a trezit într-o dimineață cu mașina fără roți. Automobilul acesteia de model Volkswagen Passat era parcat în curtea de bloc, în cartierul Dacia.

Dimineața, ca de obicei, am ieșit să-mi duc copiii la antrenamente, la școală. Mașina era pe cărămizi. Cauciucurile erau de iarnă, tocmai le-am schimbat. Jandele erau originale, bune, scumpe, a spus Ina Solotcaia.

Femeia și-a estimat paguba la aproape 500 de euro.

Este o lovitură puternică pentru bugetul familiei. Este neplăcut, mai ales când ai de transportat doi copii. Poliția mi-a recomandat să cumpăr demporar, alte jandele. Am cheltuit circa 7 mii de lei, a adăugat femeia.

Ținta hoților sunt și automobilele de model Toyota Prius de la care sunt furate catalizatoarele. Un martor a trimis pe adresa Nordnews fotografii cu un automobil dezasamblat. În magazinele specializate, un astfel de catalizator costă până al 3 mii de euro.
De la începutul acestui an, la Bălți au fost înregistrate 300 de infracțiuni.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"