NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Iarna vine, gerul crește, anvelopa se scumpește. Șoferii din Bălți stau în rând pentru a schimba cauciucurile

Şoferii au dat buzna în service-urile auto din Bălți pentru a schimba cauciucurile maşinilor. Se întâmplă după prima ninsoare care a căzut în aceste zile în nordul țării. Cei care nu-și echipează corespunzător autovehiculele riscă amenzi de până la 1500 și 6000 de lei, dacă este persoană fizică sau juridică.

„Suntem foarte solicitați. Oamenii vin și își lasă mașinile, cheile și merg în treaba lor. Noi îi anunțăm când mașina este gata echipată și revin după ea, deoarece e catastrofă, e mare rândul”, afirmă vulcanizatorul.

Pentru că a fost o toamnă lungă și călduroasă, mulți șoferi au amânat să-și schimbe anvelopele până în ultima clipă, iar asta a dus la aglomerarea vulcanizărilor. Angajații sunt nevoiți să lucreze peste program.

„Nu reușim din cauza că, nu știu, toamna a fost lungă, a fost frumos, iar șoferii au așteptat până în ultimul moment. Suntem nevoiți să lucrăm până în ultimul moment”, a adăugat un alt vulcanizator.

Să schimbi anvelopele costă mai scump în acest an.

„Bineînțeles că s-au mărit, avem și noi cheltuieli, s-a scumpit lumina, chiar și materialele pe care le cumpărăm, mă rog, sunt cheltuieli. Totul depinde de diametrul anvelopelor. Pentru o mașină cu diametrul roților mai mare oscilează între 300 și 400 de lei, iar pentru o mașină mai mică până la 300 de lei”, a spus lucrătorul.

Șoferii spun că sunt nevoiți să aștepte ore în șir lângă vulcanizări, iar prețurile nu îi sperie.

„Nu a fost lumină de aceea și așteptăm de mult timp. Așteptăm cam de două ore”, a menționat șoferul.

„Aproximativ o oră, o oră și jumătate. Dacă veneam mai de dimineață era mai repede. Acum am venit la masă, lumea are liber, de aia rândul e mare. Prețurile sunt relative, se merită să schimbi cauciucurile. După prețurile din Moldova mi se pare normal”, a adăugat un alt șofer.

Odată cu inflația, și prețurile anvelopelor a crescut comparativ cu anul trecut. În magazinele specializate din Bălți, cauciucurile de iarnă costă de la 1000 până la 4000 de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"