NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Iași și Bălți – două lumi paralele. Unde e mai sigur să circuli cu bicicleta

 În timp ce traficul din marile orașe a devenit tot mai aglomerat și sufocant, unele autorități încearcă să ia măsuri pentru a încuraja mersul cu bicicleta. Republica Moldova mai are de învățat la acest capitol. La Bălți, de exemplu, au apărut primele piste pentru bicicliști, înguste și cu obstacole. Lucrurile stau altfel în țara vecină, în orașul Iași, unde transportul pe două roți are prioritate.

 ” Zonele special amenajate pentru cei care au ales să conducă un transport ecologic sunt de culoare roșie și sunt poziționate pe partea dreaptă a carosabilului, astfel încât acestea să fie observate, atât de către pietoni, cât și de către cei care conduc autombile.”, zice Nicoleta Pînzaru, reporter Nord News

” Este destul de practic să utilizăm pistele pentru bicicletă. Eu unul, zi de zi, vin cu bicicleta la serviciu și merg acasă. Eu cred că este favorabil și pentru mediu, și pentru economie și pentru tot.? „

 ” Sunt foarte comode. Sunt corturile alea acolo, cam multă lume și incomodează puțin.  Mai puțin când e aglomerat. – Sunt și aglomerări? –Da, în timpul amiezii și în timpul anului universitar.”

„–Nu se respectă nimic. – Cine nu respectă, pietonii?  –Și pietonii, și cei care conduc automobile, pentru că văd foarte mult mașini parcate în fața trecerii sau chiar pe pistă.  „, zic locuitorii din Iași. 

Autoritățile din Iași, România, își propun ca, în viitorul apropiat, bicicliștii să aibă aceleași drepturi, de rând cu conducătorii auto.

 „Acum lucrăm la un proiect cu Ambasada Olandei ca să introducem bicicleta ca și mijloc de transport alternativ, în sensul de a utiliza trama stradală. Vom aduce bicicleta în zona carosabilului ca și mijloc de transport alternativ. Avem niște proiecte mari care le-am dat spre avizul poliției rutiere Iași, și cred că dacă se dorește soluții se găsesc”, a declarat MIHAI CHIRICA, Primar de Iași

Mai mult, Mihai Chirica vrea să amenajeze mai multe locuri de parcare pentru bicicliști. Toate pentru a promova mersul pe bicicletă, sănătos și ecologic.

„Am ales să facem infrastructură pentru bicicletă, să facem locuri de parcare pentru biciclete, astfel lumea să înceapă să le utilizeze. La momentul de față s-au tranzacționat peste 27.000 de biciclete.”, a mai adăugat primarul.

 În Republica Moldova, mai exact, la Bălți, pistele pentru bicicliști arată altfel. Au fost montate parcă doar pentru a spune că s-a făcut ceva.

 „La Bălți, pistele pentru bicicliști sunt mult mai înguste, iar semnele de circulație rutieră sunt montate chiar în mijlocul pistelor, ceea ce reprezintă un impediment pentru transportul pe două roți. Mai mult, șoferii parchează așa cum vor, fapt ce îngreunează și mai mult circulația bicicliștilor.”, zice Nicoleta Pînzaru, reporter NordNews.

 Oamenii spun că nu riscă să circule pe pistele pentru bicicliști, de frică să nu fie loviți de automobile.

,, Sunt nevoită să depășesc locurile pentru gropi pentru că ele sunt poziționate chiar pe piste, și încă un minus este faptul că este foarte greu să cobori de pe trotuar, pentru că acestea sunt foarte înalte.” zice Olga, locuitoare din Bălți.

 „Este imposibil să mergi pe piste. Eu mai bine mă deplasez cu bicicleta pe trotuar, or, în caz contrar, pe mine mă vor lovi cu automobilul. ”, a spus Oleg, locuitor din Bălți

Viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, ne-a declarat la telefon că indicatoarele rutiere au fost instalate la solicitarea plițiștilor și că, pur și simplu, bicicliștii nu cunosc destul de bine regulile de circulație.

,,În acest caz bicicliștii pot să coboare de pe bicicletă și să înconjoare semnul de circulație. Pur și simplu bicicliștii ar trebui să învețe regulile de circulație rutieră ca să știe cum să circule corect pe pistele pentru bicicliști. ”

 În prezent, cele mai prietenoase orașe cu bicicliștii sunt Copenhaga, Amsterdam,  Portland, Montreal, Tokyo, Barcelona, Strasbourg, Rio de Janeiro și Budapesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata