NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Icoana Sfintei Matrona a fost donată unei biserici din raionul Sîngerei. Oamenii cred în puterea ei vindecătoare

O femeie din Heciul Vechi a dăruit bisericii din satul natal Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Matrona. Obiectul de cult a fost adus din Rusia și ar valora 500 de mii de ruble. Icoana a fost pictată mai bine de un an și a fost procurată de la Mănăstirea Acoperamântul (Pokrovsky) Maicii Domnului din Moscova. Aceasta va ocupa loc de cinste în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.


„Departe de casă e greu. Aici mi-i baștina, aici îmi sunt foarte multe rude. Am 27 de verișori. Am un magnet care mă trage încoace și mereu mă frământă gândul ce aș putea personal să fac pentru oamenii din sat, dar și din R. Moldova ca să le ușurez viața și să le îmbunătățesc starea sufletească”, a declarat Svetlana Mandric, femeia care a donat icoana.

Icoana măsoară peste un metru înălțime și 76 cm lățime. Aceasta a fost pictată în ulei, dar și particole de argint.

„Icoana aceasta este specială. Ea a fost pictată de un pictor rus care a visat-o pe Sf. Matrona.  Dacă e să vă uitați la icoană, aici sunt reprezentate toate ciclurile vieții, de la naștere până la mântuire, până a fost consacrată în sfinți. La această icoană el a lucrat mai mult de un an jumătate”,  a adăugat Svetlana Mandric.

Oamenii cred în puterea vindecătoare a icoanei şi au venit să se roage pentru sănătatea celor dragi.

„Sunt foarte fericită și rog toată lumea care știe să ia o floare și să vină la această icoană pentru că ea ajută la toată lumea. Eu nu putem merge pe picioare, știe toată lumea cum mergeam eu, dar m-am rugat și astăzi merg fără cârjă, fără costile”, a menționat Tamara Baran, locuitoare s. Bilicenii Vechi.

„Am citit pe rețelele de socializare că va veni această icoană, dar n-am înțeles că va rămâne în biserică, dar ea chiar a rămas pentru noi”, a spus Olga Guțu, locuitoare s. Bilicenii Vechi.

„E un lucru foarte bun și de preț. Pentru satul nostru e un cadou minunat, pentru toți sătenii ca să vină la sfânta biserică și să ne închinăm Sfintei făcătoare de minuni Matrona”, a adăugat Valentina Prisacaru, locuitoare s. Heciul Vechi.

„Suntem foarte fericiți pentru că am fost la Moscova la copii și am stat în rânduri foarte mari până am ajuns acolo și acum când a venit la noi această icoană ne-am bucurat foarte mult pentru că nu trebuie să facem atâția km să ne ducem acolo”, a spus Tecla Vrabie, locuitoare s. Bilicenii Vechi.

Icoana Sfintei Matrona din Moscova a fost sfințită de un sobor de preoți. Fețele bisericești susțin că icoana are puteri tămăduitoare.

„Bineînțeles că noi așteptăm, ca și de la oricare Sfânt ocrotitor, numai luminarea minții, binefacere și cale luminată către mântuirea sufletească”, a precizat Nicolai Timofei, protoiereu biserica „Acoperemîntul Maicii Domnului” din s.Grigoreşti.

„Gestul doamnei Svetlanei este foarte bun. Un astfel de gest poate să-l facă doar un creștin care are o inimă mare și bogată și are o credință adevărată și puternică”, a conchis Ion Guzun, protoiereu biserica „Sf.Ier.Nicolae” din Heciul Vechi.

Binecuvântata Sfânta Matrona din Moscova este una dintre cele mai renumite și mai venerate Sfinte din Rusia. Aceasta s-a născut în anul 1881 în Imperiul Rus. A venit pe lume oarbă, iar la vârsta de 17 ani și-a pierdut abilitatea de a se mișca. Toată viața Matrona şi-a dedicat-o slujirii Domnului. Se crede că ajută pe oricine, care crede puternic în Dumnezeu.

2 Comentarii
  1. Alex spune

    Oameni buni, haideți să ne rugăm doar lui Dumnezeu în Numele lui Iisus Hristos și El ne va ajuta, Amin, Amin, în afară de Dumnezeu nimeni nu vindecă, de ce să ne rugăm la morți, cînd Cel Viu e gata să ne asculte…

  2. Alex spune

    Să ne rugăm doar lui Dumnezeu în Numele lui Iisus Hristos și El ne va ajuta, Amin, Amin !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"