NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ieri „bratani”, azi dușmani. Președintele și vicepreședintele raionului Fălești își cer unul altuia demisia

S-au încins spiritele la ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Raional Fălești. Președintele raionului, socialistul Sergiu Fîntînă a cerut demisia vicepreședintelui Veaceslav Fusu. Motivul invocat de către Fîntînă ar fi faptul că Fusu nu-și îndeplinește bine atribuțiile de serviciu. La rândul său, Fusu a cerut demisia președintelui pentru fărădelegile comise de acesta în ultima perioadă. 

Când era la socialiști, el (nota red. Veaceslav Fusu) era bun, acum că s-a dus vreți să-l dați afară. Atunci era bun, acum e rău sau ce?”

Președintele raionului declară că anual, Consiliul Raional Fălești încheie cu Centrul de Transfuzie a Sângelui un contract, conform căruia, Consiliul se obligă să asigure un anumit număr de donatori de sânge, însă vicepreședintele nu s-a isprăvit cu această misiune.

„Vicepreședintele raionului poate fi eliberat din funcție înainte de termen cu votul majorității consilierilor aleși, la propunerea președintelui raionului sau unei treimi din consilierii aleși. Eu pot să vă dau doar un singur exemplu, Raionul Fălești este pe ultimul loc dintre toate raionele din nordul țării, în timp de 11 luni a fost îndeplinită doar sarcina de 20,3%”, a spus Sergiu Fîntînă.

De cealaltă parte, Veaceslav Fusu susține că a devenit o persoană incomodă pentru foștii colegi socialiști.

„Am primit și mesaje de intimidare, amenințări ca să-mi dau demisia, prin intermediul unor membri de partid PSRM. Însăși Fîntînă mi-a spus de nenumărate ori că în cazul în care nu îmi voi da demisia va fi jale cu mine. Acum eu vă îndemn, stimați consilieri, să inițiați procedura de demitere a președintelui Fîntînă, motivele fiind următoarele, consumă sistematic alcool la serviciu, încalcă disciplina muncii, arată semne indecente unor consilieri și primarului orașului Fălești”, a declarat Veaceslav Fusu.

Vicepreședintele raionului Fălești susține că acțiunile socialiștilor nu se vor opri aici.

„Reprezentanții PSRM nu se vor opri aici, deoarece în timpul acestui an au mai fost tentative din partea deputatului Sava de a mă da afară, pentru a-și pune în funcție altă persoană loială lui”, a adăugat Veaceslav Fusu.

Sergiu Fîntînă a refuzat să comenteze învinuirile care i se aduc.

„Nu dau nicio replică, pentru că nu este prima solicitare care vine din partea Partidului Nostru”, a declarat Sergiu Făntănă.

Amintim că, în luna octombrie a anului curent, vicepreședintele Consiliului Raional Fălești, Veaceslav Fusu, a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor și aderă la Partidul Nostru. Iar pe 24 noiiembrie, președintele socialist al Raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost suprins, de către jurnaliștii NordNews, băut la volanul automobilului de serviciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata