NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Igor Dodon: Ucrainenii care „se poartă urât” să fie deporatați din R. Moldova

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon este de părere că autoritățile ar trebui să îi sancționeze pe cetățenii ucraineni care fug în Republica Moldova din cauza războiului și ajunși aici „se comportă urât”. În cadrul unei intervenții la postul de televiziune PRIME, acesta a propus ca persoanele respective să fie „trimise în România sau deportate în Ucraina”, scrie newsmaker.md

Fostul președinte al țării a menționat că este mândru de concetățenii noștri care i-au întâmpinat cu căldură pe refugiații din Ucraina și, în condiții foarte dificile, au demonstrat încă o dată cât de ospitalieri sunt. Însă a remarcat că moldovenii nu sunt la fel de solidari când este vorba despre conaționali.

Moldovenii au demonstrat încă o dată ceea ce le-a fost mereu caracteristic: când vine vecinul sau un oaspete – îl așează la masă în casa cea mare, se găsește cel mai bun din beci, din cămară, chiar dacă e ultima bucățică. De ce nu suntem la fel de consolidați atunci când este vorba despre problemele oamenilor noștri? Să dăm dovadă de solidaritate. Avem zeci de mii de familii cu mulți copii care sunt [săraci] lipiți pământului”, a declarat Dodon.

Pe de altă parte, liderul de onoare al PSRM consideră că refugiații care încalcă legislația Republicii Moldova trebuie reținuți și deportați în Ucraina.

Rog o reacție mai dură din partea autorităților. (…) Nu trebuie să ne supărăm pe toți, dar cu ăștia care se poartă urât, autoritățile trebuie să reacționeze foarte dur – să-i prindă și las să-i trimită în România, să-i deporteze înapoi în Ucraina”, a propus Dodon.

1 Comentariu
  1. FihgtHost spune

    Nu inteleg de ce inca nu sta la racoare acest individ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"