NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Igor Grosu, mesaj de Anul Nou: ,,În 2023 nimeni nu vrea să se trezească de la explozii de bombă sau să stea pe întuneric și frig!”

Speakerul Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu a felicitat cetățenii R. Moldova cu anul care vine. În mesajul său, șeful Legislativului a menționat despre importanța păcii în țara noastră, dar și a lăudat solidaritatea moldovenilor în raport cu refugiații din Ucraina care au fugit de războiul nejustificat al Rusiei. Grosu a declarat că, în anul care vine, autoritățile vor continua să construiască un stat puternic, unde legea va fi în capul mesei, iar instituțiile statului vor lucra în interesul oamenilor. 

,,Dragi cetățeni,
Cu pași rapizi intrăm în anul 2023 – un an în care am vrea să revină pacea în regiune, un an în care am vrea ca nimeni să nu să se mai trezească de exploziile bombelor sau să stea pe întuneric și în frig.
Pe toate acestea le-am văzut în 2022 – un an complicat, un an al provocărilor, greutăți despre care credeam că fac parte din trecut, din istorie.
Am rămas uniți, solidari cu aproapele nostru și fermi în decizia de a fi o țară liberă, europeană. Deja de 11 luni, dumneavoastră, dragi oameni ai Moldovei, v-ați deschis brațele, casele și inimile pentru a-i primi pe vecinii noștri ucraineni. Am trecut împreună printr-un an în care ați demonstrat rezistență, solidaritate și înțelepciune. Despre bunătatea noastră, a moldovenilor, s-a dus vestea în lumea întreagă, iar despre Moldova s-a vorbit cu prețuire ca despre „o țară mică cu inimă mare”. Să fim mândri de țara noastră chiar și în cele mai grele timpuri este o realizare pentru care vă sunt recunoscător.
Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, am ținut minte mereu și am urmat angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea dvs. În 2023 vom continua proiectul de reconstruire a țării – un stat în care legea e egală pentru toți, iar instituțiile funcționează în interesul oamenilor. Vom îndeplini obiectivul nostru comun – de a crea un stat puternic, care are grijă de cetățenii săi. Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a reuși. Pentru ca Moldova să reușească!
În pragul sărbătorilor de iarnă, vă doresc să vă bucurați de căldura oamenilor dragi, să-i aveți alături și să fiți sănătoși. În anul care vine să rămânem solidari, să ne ținem împreună și să păstrăm unitatea în țara noastră.
La mulți ani, oameni ai Moldovei!„, scrie în mesajul de felicitare a lui Igor Grosu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"